Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 25 d’abril

  • L’insòlit ‘thriller’ d’assassí en sèrie ‘Las luminosas’ i els episodis finals d’‘Ozark’, entre les nostres propostes per a Apple TV+, Netflix, HBO Max, Disney+ i Movistar Plus+

Les sèries clau per a la setmana del 25 d’abril

Apple TV+

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de reunir-nos amb el flamant tàndem Simon/Pelecanos a ‘La ciudad es nuestra’ i recapitular sobre el Watergate amb ‘Gaslit’, aquesta setmana ens esperen altres cites serièfiles d’alt nivell. A sota, les nostres apostes al complet.

1. ‘Barry (T3)’: la meva vida com a (reaci) assassí 

1. ‘

L’esmunyedissa sèrie de i amb Bill Hader, encreuament astut de comèdia negra, ‘thriller’ i drama, torna per fi després de tres anys sense nous episodis. En aquesta nova entrega, l’antiheroi titular ha decidit deixar enrere definitivament el seu passat com a assassí a sou i convertir-se en actor a jornada completa. Per descomptat, en el seu camí cap aquest objectiu, Barry Berkman prendrà sempre les pitjors decisions o es trobarà en el pitjor lloc en el pitjor moment. HBO Max, des de dilluns, dia 25. 

2. ‘Por mandato del cielo’: crim entre mormons  

2.

Dustin Lance Black, guionista de ‘Mi nombre es Harvey Milk’, indaga en les complexitats de les seves pròpies arrels mormones amb aquesta adaptació d’‘Obedeceré a Dios: Dios, los mormones i el fanatismo religioso’, el llibre de no ficció de Jon Krakauer sobre els mormons fonamentalistes que van assassinar la seva cunyada i la seva filla de quinze mesos, segons van explicar per mandat diví. Repartiment somiat: Andrew Garfield, Daisy Edgar-Jones, Wyatt Russell... Disney+, dijous, dia 28. 

3. ‘The First Lady’: Primeres dames de primer nivell

3. ‘

Tot i que amb prou feines surti a la llum, a l’Ala Oest no sempre són els presidents qui prenen les decisions més rellevants: les primeres dames també opinen. Així ens ho recorda Aaron Cooley (‘El último finde de la historia’) amb el seu entrellaçament de les vides d’Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson), Betty Ford (Michelle Pfeiffer) i Michelle Obama (Viola Davis), dones distants només en el temps. Susanne Bier en dirigeix la primera temporada. Movistar Plus+, des de dijous, dia 28. 

 

4. ‘Las luminosas’: Elisabeth Moss a la caça de l’assassí

Notícies relacionades

Silka Luisa (guionista de la futura sèrie ‘Blade Runner 2099’) ha adaptat amb saviesa la novel·la de 2013 de Lauren Beukes sobre un assassí en sèrie poc comú i la supervivent que ara es proposa caçar-lo. Al capdavant del repartiment, brillant com sempre, Elisabeth Moss (‘El cuento de la criada’), també productora i directora d’aquest ‘thriller’ taciturn però recargolat, amb més d’una sorpresa a nivell argumental. No s’informin, serà millor. Apple TV+, des de divendres, dia 29. 

5. ‘Ozark (T4, part 2)’: adeu als Byrde

«Sempre hi haurà gent descontenta, essencialment perquè a ningú li agraden els finals», ens va explicar Chris Mundy, showrunner d’‘Ozark’, en conversa telefònica fa uns mesos. «Però els qui ja l’han vist semblen satisfets». En uns dies tots podrem opinar sobre el final d’una saga ‘noir’ (rural) que, al llarg de quatre intenses temporades, ha aconseguit electritzar i fer-nos meditar sobre el binarisme del capitalisme global. Netflix, divendres, dia 29.