Totes les estrenes i tornades

Les 10 sèries de les plataformes que no et pots perdre al març

‘Los Bridgerton’, ‘Outlander’, ‘La unidad’ i ‘Tiempo de victoria: la dinastía de los Lakers’ en són alguns dels títols destacats

Les 10 sèries de les plataformes que no et pots perdre al març
12
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Diverses històries reals (‘Julia’, ‘WeCrashed’, ‘Tiempo de victoria: la dinastía de los Lakers’, ‘Esto te va a doler’) són el punt de partida de moltes de les sèries més interessants d’aquest març del 2022. Tot i que entre les propostes de les plataformes de ‘streaming’ també hi ha espai per a trames totalment fantasioses, com ‘Caballero Luna’ i ‘Érase una vez... però ya no’, així com per a l’emotiva història d’emigrants que proposa ‘Pachinko’. Sense oblidar, és clar, dues de les sèries d’època amb més tirada, com ‘Los Bridgerton’ i ‘Outlander’.

OUTLANDER

Dia 7. Movistar+. Temporada 6

Una de les parelles més intenses de la petita pantalla, Jamie i Claire Fraser (Caitriona Balfe i Sam Heughan), continuen intentant protegir la seva família a les planes de Carolina del Nord a les portes de la Guerra de la Independència americana en la sisena temporada de la sèrie basada en les novel·les de Diana Gabaldon i desenvolupada per Ronald D. Moore (‘Battlestar Galactica’). No resultarà fàcil amb la matriarca encara intentant superar el terrible atac del final de l’anterior entrega i amb un nou clan, els Christie, amb unes conviccions religioses tan fèrries que agitaran la comunitat de colons de Fraser’s Ridge. Però ja sabem que l’amor dels protagonistes està a prova fins i tot dels salts en el temps.

TIEMPO DE VICTORIA: LA DINASTÍA DE LOS LAKERS

Dia 7. HBO Max

Adam McKay (‘No mires arriba’, ‘Succession’) exerceix de productor executiu i director del primer dels 10 episodis d’aquesta sèrie, que recorda l’època més gloriosa dels Lakers, la dècada de 1980. Basada en el llibre de Jeff Pearlman ‘Showtime: Magic, Kareem, Riley and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s’, recrea l’arribada de Magic Johnson (interpretat per Quincy Isaiah) als Lakers, la seva històrica rivalitat amb Larry Bird als Boston Celtics i l’explosió mediàtica de l’NBA. Res hauria sigut igual sense comptar amb Jerry Buss (John C. Reilly), l’empresari que va impulsar el club i va convertir la competició en un gran xou. El repartiment inclou també actors com Adrien Brody (en el paper de Pat Riley), Sally Field (Jessie Buss), Jason Clarke (Jerry West) i Solomon Hughes (Kareem Abdul-Jabbar).

ÉRASE UNA VEZ... PERO YA NO

Dia 11. Netflix

Manolo Caro, el creador de ‘La casa de las flores’ i ‘Alguien tiene que morir’, fa debutar com a actor el cantant colombià Sebastián Yatra, una de les estrelles de la música llatina, en aquesta sèrie musical que reinventa de forma una mica naïf els contes de fades i, de passada, alguns dels temes clàssics del pop i el rock espanyol i llatinoamericà. L’intèrpret de l’enganxosa ‘Tacones rojos’ està envoltat de dos artistes que van sortir de ‘talents shows’ com Nia (guanyadora d’‘OT’) i Mónica Maranillo (‘La voz kids’), als quals acompanyen actors com Rossy de Palma, Asier Etxeandía, Mariola Fuentes, Itziar Castro, Daniela Vega i Mariana Treviño.

ESTO TE VA A DOLER

Dia 14. Movistar+

El frenètic dia a dia d’un jove metge resident a l’ala d’obstetrícia i ginecologia d’un caòtic hospital britànic pot donar peu a moltes situacions surrealistes, tal com mostra aquesta comèdia protagonitzada per Ben Whishaw, actor guardonat amb l’Emmy, el Globus d’Or i el BAFTA per la brillant ‘Un escándalo muy inglés’. Però el que crida més l’atenció és que la sèrie està creada per Adam Kay, un metge reconvertit en guionista que va aconseguir que les seves memòries personals com a doctor en què es basa aquesta sèrie es convertissin en tot un ‘best-seller’. És a dir, tan real com la vida mateixa.

LA UNIDAD

Dia 18. Movistar. Temporada 2

L’equip de la Policia Nacional especialitzat en la lluita contra el terrorisme gihadista liderat per la comissària Carla Torres (Nathalie Poza) i el seu exmarit (Michel Noher) no descansa. I menys en aquesta segona temporada de la trepidant sèrie creada per Dani de la Torre (‘La sombra de la ley’, ‘El desconocido’), quan els membres de la unitat s’han convertit en el principal objectiu dels terroristes. La Lúa (Alba Bersabé), la filla de la parella, agafarà protagonisme en els nous episodis.

WECRASHED

Dia 18. Apple+

La història real de WeWork, un espai de ‘coworking’ que en menys d’una dècada va passar a convertir-se en una marca global amb un valor de 47.000 milions de dòlars i, de sobte, es va desplomar, inspira aquesta minisèrie de vuit capítols protagonitzada per Jared Leto i Anne Hathaway. Però el focus està posat, principalment, en la història d’amor entre el seu creador, un megalòman que no dubta a comparar-se amb Déu, i la seva dona.

LOS BRIDGERTON

Dia 25. Netflix. Temporada 2

Després del gran èxit de Shondaland (la productora liderada per Shonda Rhimes, creadora d’‘Anatomía de Grey’ i ‘¿Quién es Anna?’) amb aquesta romàntica sèrie d’època, era clar que la història de l’extensa família Bridgerton sorgida dels llibres de Julia Quinn donaria molt més de si. Ara el focus passa de l’envejada parella formada per Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) i el seu encantador Duque (Regé-Jean Page) al seu germà, el primogènit Anthony, vescomte Bridgerton (Jonathan Bailey). El fins ara irreductible solter, encara amb el cor trencat, ha de buscar una dona adequada al seu estatus. Les germanes Sharma, Kate (Simone Ashley, ‘Sex education’) i Edwina (Charithra Chandran, Alex Rider), es creuaran al seu camí.

PACHINKO

Dia 25. Apple+

La guanyadora de l’Oscar Youn Yuh Jung (‘Minari’) protagonitza aquesta història sobre els somnis d’una família d’emigrants que adapta a la pantalla l’aclamada novel·la supervendes de l’escriptora coreanoamericana Min Jin Lee. Creada per Soo Hugh (‘The Terror’, ‘The Killing’), combina tres idiomes (coreà, japonès i anglès) per retratar l’odissea d’un clan coreà, a través de quatre generacions, que deixa enrere la seva pàtria amb l’únic propòsit de seguir endavant i prosperar. La trama comença a Corea del Sud a principis del segle XX, i està explicada a través dels ulls de la matriarca, Sunja, que entrellaça la seva història amb la del seu net, Solomon, en la dècada de 1980.

CABALLERO LUNA

Dia 30. Disney+

Jeremy Slater, el creador de ‘The Umbrella Academy’, porta a la pantalla un dels herois menys coneguts de Marvel, Marc Spector, amb Oscar Isaac (‘Dune’) com a protagonista. Mercenari i fill esgarriat d’un rabí que es va escapar dels nazis, pateix un trastorn de personalitat múltiple, cosa que fa que conflueixin en ell diverses identitats que es veuran immerses en una guerra amb els déus d’Egipte. De fet, als còmics, Spector obté els seus poders del déu egipci de la lluna Khonshu, tot i que la sèrie comença amb el protagonista sota una altra personalitat, la de Steven Grant, un inofensiu empleat d’una botiga de regals. Ethan Hawke és el malvat de la funció, mentre que el malaguanyat Gaspard Ulliel, actor francès mort fa tan sols unes setmanes, també forma part de l’elenc.

JULIA Dia 30. HBO Max

Daniel Goldfarb, un dels productors de ‘La maravillosa Sra. Maisel’, s’endinsa en la figura de Julia Child, una pionera que va canviar la manera de cuinar dels Estats Units gràcies a ‘The French Chef’, el programa de televisió que va mantenir en antena durant una dècada, basat en el seu popular llibre sobre gastronomia francesa. Sarah Lancashire (‘Happy Valley’) es fica a la pell d’aquesta inspiradora dona que ja va interpretar Meryl Streep a la gran pantalla. Ambientada als anys 60, compta amb David Hyde Pierce (l’esnob Niles de ‘Frasier’) en el paper del marit diplomàtic de la protagonista.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

ALTRES ESTRENES I TORNADESCOUNTRYMEN. Dia 1. Filmin. Una colla d’ineptes conviu en una granja i acaba creant el primer negoci de formatges halal de Noruega. Guanyadora de dos premis al festival Canneseries.

LOS GUARDIANES DE LA JUSTICIA. Dia 1. Netflix. Sèrie que combina animació i imatge real protagonitzada per un superheroi alienígena, Marvelous Man.

HUDSON AND REX. Dia 1. Calle 13

MÁS O MENOS. Dia 2. Movistar+. Dramèdia semiautobiogràfica sobre el viatge personal d’un mil·lennista de gènere fluid, creada i produïda per Bilal Baig.

RITMO SALVAJE. Dia 2. Netflix. Sèrie colombiana sobre dos grups de joves de mons oposats que s’enfronten en un duel de ball.

THE RESIDENT. Dia 2. Fox Life. Temporada 5

EL TURISTA. Dia 3. HBO Max. Minisèrie de suspens en què Jaime Dornan (‘50 sombras de Grey’) interpreta un misteriós turista britànic a Austràlia.

SUPER PUMPED. THE BATTLE FOR UBER. Dia 3. Movistar+ (la seva estrena s’ha retardat fins ara, ja que originalment era el 28 de febrer). Concebuda com una sèrie antològica, que explorarà en cada temporada una història que ha sacsejat el món empresarial, la ficció creada per Brian Koppelman i David Levien (‘Billions’) i Beth Schacter (‘Soundtrack’) obre la veda amb el polèmic Travis Kalanick (Joseph Gordon-Levitt), fundador i ex CEO d’Uber. L’èxit fulgurant d’aquest nou ‘llop de Wall Street’ de Silicon Valley va quedar entelat per les seves constants polèmiques i les demandes contra l’empresa per pràctiques abusives i assetjament sexual, tal com va denunciar el ‘best-seller’ de Mike Isaac en què es basa la sèrie, ‘La batalla por Uber: una ambición desenfrenada’. A Gordon-Levitt l’acompanyen Uma Thurman, com la fundadora del ‘The Huffington Post’ i directiva d’Uber, i Kyle Chandler, com a mentor de Kalanick.

NUESTRA BANDERA SIGNIFICA MUERTE. Dia 3. HBO Max. Paròdia del gènere pirata creada per David Jenkins, que compta amb Nacho Vigalondo com a director d’alguns capítols.

MEDIANOCHE EN EL PERA PALACE. Dia 3. Netflix. En un hotel històric d’Istanbul, una periodista viatja inesperadament al passat i ha d’aturar un complot que podria canviar el destí de la Turquia moderna.

STAR TREK: PICARD. Dia 4. Amazon Prime Video. Temporada 2

THE BOYS PRESENTS: DIABOLICAL. Dia 4. Amazon Prime Video. Sèrie antològica d’animació que expandeix l’univers de ‘The Boys’.

CENTRAL PARK. Dia 4. Apple. Temporada 3. La família Tillerman continua la seva aventura de viure al parc més famós del món, del qual són cuidadors.

¿SABES QUIÉN ES? Dia 4. Netflix. Toni Collette i Bella Heathcote protagonitzen aquest ‘thriller’ basat en la novel·la de Karin Slaughter. Després d’un tiroteig en un restaurant, una noia s’adona que la seva mare li amaga aspectes del seu passat.

SHINING VALE. Dia 6. Stazplay. Comèdia de terror protagonitzada per Courteney Cox (la Monica de ‘Friends’). Un matrimoni en crisi es trasllada a una nova casa amb els seus fills. Allà, la mare comença a sentir fenòmens estranys.

TOTAL CONTROL. Dia 8. Filmin. ‘Thriller’ polític australià. Una immigrant és utilitzada per la primera ministra per augmentar la seva popularitat.

PASAPORTE A LA LIBERTAD. Dia 8. AXN White

GUERRERAS. Dia 8. Cosmo. Sèrie polonesa on tres dones lluiten contra els nazis durant la Segona Guerra Mundial. 

FBI: INTERNACIONAL. Dia 8. TNT

THE LAST KINGDOM. Dia 9. Netflix. Temporada 5

THE NEWSREADER. Dia 10. Cosmo (i dia 29 a Filmin). Al despietat món dels telenotícies de televisió el 1986, l’ambiciós reporter Dale Jennings i l’estrella de les notícies Helen Norville, amb un caràcter difícil, formen parella en un programa nocturn d’èxit.

UPLOAD. Dia 11. Amazon Prime Video. Temporada 2

LOS ÚLTIMOS DÍAS DE PTOLEMY GREY. Dia 11. Apple+. Minisèrie produïda i protagonitzada per Oscar Samuel L. Jackson, i basada en l’aclamada novel·la supervendes de l’autor Walter Mosley, que s’encarrega d’adaptar la història a la pantalla. L’actor encarna Ptolemy Grey, un home malalt oblidat per la seva família i els seus amics a qui comença a cuidar una adolescent òrfena (Dominique Fishback). Quan descobreixen un tractament que pot restaurar els seus records afectats per la demència, descobrirà impactants veritats sobre el seu passat. 

EMBRUJADAS. Dia 12. HBO Max. Temporada 4

CRÍMENES PERFECTOS. Dia 13. Cosmo. Temporada 4. L’assassinat d’un sacerdot, el terrible accident mortal d’un policia, un estrany homicidi en unes cabanes ecològiques i un suïcidi en un veler seran els nous casos de les parelles de detectius.

INTUICIÓN CRIMINAL. Dia 14. AXN. Temporada 5

CLOSE TO ME. Dia 15. Filmin. Connie Nielsen i Christopher Eccleston protagonitzen aquest ‘thriller’ psicològic sobre una dona que perd la memòria. 

DALE GAS. Dia 16. Netflix. Sèrie mexicana protagonitzada per Benny Emmanuel com el pilot de carreres Kike Guerrero.

LOS PEQUEÑOS ASESINATOS DE AGATHA CHRISTIE: ANYS 70. Dia 16. Cosmo. Basada en els relats de la reina del misteri, aquesta sèrie està protagonitzada per Annie Gréco, la primera dona nomenada comissària a la ciutat francesa de Lilla, el 1972. 

LUJURIA (LUST). Dia 18. HBO Max. Comèdia dolorosament honesta sobre quatre dones de mitjana edat a Estocolm que lluiten per mantenir viva la seva libido en un món sexualment frustrant.

ÁRTICO. Dia 21. Cosmo. Temporada 2. ‘Thriller’ criminal ambientat a la gèlida Lapònia, que combina les tensions de les investigacions criminals i les relacions personals en la vida de la detectiva Nina Kautsalo. 

RIVERDALE. Dia 21. Movistar+. Temporada 6. Amb Hiram Lodge desterrat i el futur de Riverdale en mans d’un consell popular, la ciutat per fi sembla sortir de la foscor. Però Hiram no se n’ha anat sense deixar una última sorpresa que pot haver canviat la vida del poble per sempre

MIRACLE WORKERS: LA RUTA DE OREGÓN. Dia 21. TNT. Temporada 3. La nova entrega de la comèdia protagonitzada per Daniel Radcliffe i Steve Buscemi té lloc, en aquesta ocasió, a l’Oest Llunyà. Concretament, l’any 1844 en l’anomenada ruta d’Oregon, un dels principals camins de migració a Amèrica del Nord pel qual els pioners travessaven el país a la recerca d’oportunitats.

SCREW. Dia 22. Filmin. Drama carcerari explicat des del punt de vista de les persones que treballen a la presó d’homes de Long Marsh. Amb Nina Sosanya (‘Killing Eve’) i Jamie-Lee O’Donnell (‘Derry Girls’) al capdavant del repartiment.

THIS IS US. Dia 23. Disney+. Temporada 6 (última).

PARALELOS DESCONOCIDOS. Dia 23. Disney+. Les vides de quatre noies es posen potes enlaire quan són separats en diversos mons paral·lels. Lluitaran per tornar al lloc a què pertanyen.

JUSTICIA. Dia 25. Filmin. Una mare valenta, que ha perdut el seu fill en la tragèdia de Hillsborough, quan una allau en un estadi de futbol va acabar amb la vida d’un centenar de persones, farà tot el possible per aconseguir que es faci justícia amb les víctimes.

THE WAGNER METHOD. Dia 25. Cosmo On. L’ansiós i hipocondríac capità de policia César Wagner és traslladat a Estrasburg, la seva ciutat natal, en què la seva mare és l’alcaldessa. Wagner intentarà imposar-se dins de la seva brigada amb el recolzament de la capritxosa i desinhibida forense Élise Beaumont.

BACK TO LIFE. Dia 26. Cosmo. Temporada 2. Els intents de Miri per deixar el passat enrere es veuran obstaculitzats per la tornada d’algú a la recerca de venjança, les incòmodes trobades amb els veïns i les dificultats d’administrar la seva pròpia vida.

Notícies relacionades

MISSIONS. Dia 28. Syfy. Temporada 3

PAGAN PEAK. Dia 28. Cosmo. Temporada 2. La caça del cas Krampus ha deixat empremta en la psique de la detectiva Ellie Stocker, i el seu col·lega austríac, Gedeon Winter, està en coma. Quan una jove turista apareix morta a prop de Salzburg, la policia criminal alemanya i austríaca han de tornar a treballar juntes.