Segona temporada

‘Modern love 2’: el romanticisme sobreviu en temps de Tinder

Minnie Driver, Kit Harington i Anna Paquin protagonitzen aquesta antologia sobre sentiments d’Amazon Prime Video

‘Modern love 2’: el romanticisme sobreviu en temps de Tinder

AMAZON PRIME VIDEO

4
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En l’últim any i mig, la pandèmia ens ha ensenyat moltes coses i una d’elles ha sigut valorar els petits gestos quotidians als quals abans no els donàvem gaire importància: les abraçades, els petons, les carícies, una conversa cara a cara... Després que el confinament ens privés durant mesos del contacte més estret fora de la nostra bombolla, sèries com ‘Modern love’ ens van ajudar a recordar la importància que té l’amor en la nostra vida. Però no només el romàntic, sinó en qualsevol de les seves expressions, com el familiar, els amics, el propi, el platònic... Sempre actua com un motor que ens empeny a seguir endavant, tot i que de vegades vingui acompanyat d’algunes amargors.

Amazon Prime Video estrena aquest divendres 13 d’agost la segona temporada d’aquesta antologia sobre sentiments inspirada en els articles de la columna homònima de ‘The New York Times’ en els quals els lectors del diari nord-americà comparteixen les seves experiències amoroses des del 2004, supervisada per John Carney (‘Once’ ‘Sing Street’). Són històries reals que li han passat de debò a gent normal i corrent, tot i que incorporen alguns elements de ficció, motiu que li dona part de la seva força. És fàcil poder identificar-se amb certes situacions, perquè, ¿qui no ha sentit pessigolles a l’estómac en una primera cita? ¿O qui no ha patit alguna vegada amb una pèrdua? Altres històries, no obstant, sorprenen perquè costa creure que siguin autèntiques de tan estranyes com són, com la de la noia amb un trastorn del son que dorm de dia i viu de nit, una mostra més que la realitat sempre supera la ficció.

Com en l’entrega anterior, aquesta nova tanda de vuit capítols està composta per episodis independents d’una mitja hora, sense cap mena de continuïtat. Cap història està lligada a l’anterior ni a la següent, així que es poden veure en l’ordre que decideixi l’espectador. Abans, el nexe d’unió era l’espectacular escenari de la ciutat de Nova York com a teló de fons, però aquest any ni tan sols això, ja que, tot i que la majoria dels capítols es van rodar als EUA (a Albany, Schenectady i Troy, a l’estat de Nova York), d’altres es van traslladar a Dublín (Irlanda). No hi ha fronteres per a l’amor, tot i que ho escriguin els lectors de ‘The New York Times’.

Tobias Menzies i Lucy Boynton

El repartiment torna a ser aquesta vegada un altre dels grans forts de ‘Modern love’. Si en la temporada passada va comptar amb actors com Anne Hathaway, Tina Fey, Dev Patel, Andrew Scott, Andy García i Cristin Milioti, en aquesta ocasió les històries les protagonitzen un altre grapat de solvents intèrprets entre els quals es troben Minnie Driver (‘Círculo de amigos’), Kit Harington (‘Joc de trons’), Tobias Menzies (‘The crown’), Anna Paquin (‘True Blood’), Lucy Boynton (‘The politician’) i Garrett Hedlund (‘Tron: legacy’). Cap apareix en més d’un episodi, tot i que el final de molts capítols podrien continuar més enllà perquè algunes trames queden obertes i donen peu que l’audiència deixi volar la seva imaginació.

El fet que les històries estiguin basades en casos reals no impedeix que alguna incorpori certs tocs fantàstics, com quan un dels protagonistes s’imagina el que li faria a l’home que ha provocat la seva ruptura matrimonial. Òbviament, res bo. El ritme és també molt diferent segons el capítol, que s’adapta a les necessitats de la trama. Així, tot i que en general és bastant pausat, l’episodi protagonitzat per una adolescent es torna més vertiginós, d’acord com viuen els joves que han crescut enganxats als mòbils i les xarxes socials.

Minnie Driver, en la segona temporada de ‘Modern love’. / AMAZON PRIME VIDEO

El sentiment de pèrdua és molt present en aquesta temporada, arran de ruptures sentimentals, morts i malalties. Però no es pensin que ‘Modern love’ és una sèrie fatalista (sí, de vegades lacrimògena). Sempre prioritza l’esperança i els personatges aprenen a recompondre’s de situacions difícils. El primer episodi, per exemple, aborda les dificultats d’una parella amb horaris canviats en la qual ell viu de dia (Gbenga Akinnagbe) i ella (Zoë Chao), de nit, gairebé com si fos un conte; el segon, dirigit per l’actor i cantant Andrew Rannells i basat en un assaig personal que va escriure per a la columna de ‘The New York Times’, mostra amb bastanta originalitat com dos joves (Marquis Rodríguez i Zane Pais) tenen records diferents sobre la seva nit de passió junts.

Notícies relacionades

El tercer, una adolescent (Lulu Wilson) que comença a sentir alguna cosa per una companya de l’institut es planteja compulsivament la seva sexualitat a través d’un test ‘online’; al quart, una noia (Dominique Fishback) intenta que el seu millor amic de la infància (Isaac Powell) passi a ser alguna cosa més i al cinquè, un exmarine (Garrett Hedlund) estableix una particular complicitatamb la dona de l’home que va destrossar el seu matrimoni (Anna Paquin).

El sisè està protagonitzat per dos desconeguts (Lucy Boynton i Kit Harington) que coincideixen en un tren de Galway a Dublín el març de 2020 i prometen retrobar-se a l’estació dues setmanes després, sense comptar que la pandèmia els posaria les coses molt difícils; el setè, potser el més emotiu, aprofundeix en l’estret vincle que ha establert una viuda (Minnie Driver) amb el cotxe del seu difunt marit (Tom Burke) i el vuitè, en la capacitat per superar els sotracs d’una parella separada i amb dues filles que ha decidit donar-se una segona oportunitat (Tobias Menzies y Sophie Okonedo). El romanticisme sobreviu en temps del Tinder.