Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 21 de juny

  • Les lliçons d’història LGBT de ‘Pride’ i la sèrie per a (no només) xavals ‘La misteriosa Sociedad Benedict’, entre les nostres 5 apostes per a HBO, Prime Vídeo i Disney+

Les sèries clau per a la setmana del 21 de juny

FX

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’assistir al tancament de la quarta temporada de ‘El cuento de la criada’ i de descobrir Rose Byrne com a monitora estel·lar d’aeròbic a ‘Physical’, aquesta setmana podrem deixar-nos portar pel deliri de ‘Rick y Morty’, dir adeu a ‘Bosch’ o aprendre de llibertat amb ‘Pride’. Sota, les nostres apostes de la setmana.

1. ‘Rick y Morty’ (T5) deliri assegurat

1. ‘Rick y Morty’ (T5) deliri assegurat

Pot ser que mai hàgim hagut d’esperar menys per a cap altra remesa de les aventures de ciència-ficció del ‘mad doctor’ Rick Sanchez i el seu net Morty –tretze mesos per ser precisos–, però això no significa que no hi hagi ansietat per aquesta cinquena temporada. Els avenços prometen més protagonisme de Summer Smith, germana adolescent especialista a robar plans. La nostra frase favorita del tràiler: «¿On anem en tirolina per túnels de metall futuristes?». HBO, des de dilluns, dia 21.

2. ‘El asesino sin rostro’, una postdata necessària 

2. ‘El asesino sin rostro’, una postdata necessària 

Fa ara un any s’estrenava ‘El asesino sin rostro’, adaptació a càrrec de Liz Garbus (‘What’s happened, Miss Simone?’) del llibre de la morta Michelle McNamara sobre la seva pròpia i efectiva investigació del que ella mateixa va batejar com l’‘assassí del Golden State’. Ara s’estrena un episodi especial amb noves revelacions sobre l’assassinat de Kathleen Lombardo, el crim sense resoldre que va despertar l’instint investigador en una jove McNamara. HBO, dimarts, dia 22.

3. ‘Bosch’ (T7) adeu a una gran sèrie ‘hardboiled’

3. ‘Bosch’ (T7) adeu a una gran sèrie ‘hardboiled’

Toca dir adeu a ‘Bosch’, sèrie policial ‘hardboiled’ una mica menystinguda, malgrat estar supervisada per un guionista de ‘The wire’ (Eric Ellis Overmyer) i comptar amb un grapat d’actors del clàssic esmentat. Titus Welliver no és un d’aquests últims, però és increïble com l’inspector d’homicidis del títol, creació de Michael Connelly. En aquesta setena i última temporada, el material de base és la novel·la ‘La habitación en llamas’ i el veritable cas d’incendi provocat que la va inspirar. Prime Vídeo, divendres, dia 25.

4. ‘Pride’, lliçons d’història LGBT

4. ‘Pride’, lliçons d’història LGBT

Només uns dies abans del Dia de l’Orgull, s’incorpora íntegrament a Disney+ la molt aplaudida minisèrie ‘Pride’, en què alguns cineastes interessants, com Tom Kalin (‘Swoon’), Andrew Han (‘'El verano de Cody’) i Yance Ford (‘Strong Island)’, exploren moments importants de la lluita pels drets LGBT als Estats Units a través de les dècades. Cadascú ho fa amb el seu propi dispositiu formal, per la qual cosa resulta en un visionament tan informatiu com estimulant. Disney+, divendres, dia 25. 

5. ‘La misteriosa Sociedad Benedict’, per veure en família

Notícies relacionades

5. ‘La misteriosa Sociedad Benedict’, per veure en família

Les millors sèries infantils són aquelles que no prenen el públic per tonto i que, per tant, poden disfrutar també els més grans. És el cas de ‘La misteriosa Sociedad Benedict’, l’adaptació de la saga de Trenton Lee Stewart que s’han marcat els guionistes de ‘La invitación’ i el director d’‘Els Muppets’. Un grapat de nens brillants són captats pel Sr. Benedict (Tony Hale) per aturar l’Emergència, una conspiració que ha instaurat l’ansietat a través de les notícies. Disney+, divendres, dia 25.