Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 12 d’abril

El docusèrie ‘true-crime’ ‘Confronting a serial killer’ i la nova adaptació de ‘Narcís negre’, entre les nostres 5 apostes

Les sèries clau per a la setmana del 12 d’abril
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La setmana que ve podrem retrobar-nos amb la imaginació de Joss Whedon a ‘The Nevers’. O comparar a fons ‘Los niños de la estación del zoo’ amb la mítica ‘Yo, Cristina F.’. I per si no interessa res d’això, encara ens queden propostes.

1. ‘La Guardia’, el singular món Pratchett

1. ‘La Guardia’, el singular món Pratchett

La part més ‘noir’ de ‘Mundodisco’, estimada saga de fantasia de Terry Pratchett, cobra vida a ‘La Guardia’, projecte descrit pel mateix autor en el ja llunyà 2012 com «un CSI a l’estil Pratchett». A la caòtica metròpoli d’Ankh-Morpork, el més semblant a la policia és una milícia de proscrits amb un líder dubtós, el capità Sam Vimes (Richard Dormer, Beric Dondarrion a ‘Joc de trons’), que passa borratxo la major part del temps. Movistar Seriesmanía, des de divendres, dia 16.

2. ‘¿Por qué sois así?’ una altra generació perduda

2. ‘¿Por qué sois así?’ una altra generació perduda

Aquesta irreverent comèdia australiana aborda les peripècies de tres amics de vint-i-pocs, la bisexual Mia (Olivia Junkeer), l’hetero Penny (Naomi Higgins, també cocreadora) i la petita ‘drag queen’ Austin (Wil King), enfrontats a la dificultat de ser independents, la penúria econòmica i la infinita frustració pels somnis mai complerts. Som, se suposa, davant una sèrie sobre la generació Z, però totes aquestes afliccions sonen bastant universals. Netflix, des de divendres, dia 16.

3. ‘Black narcissus’, després de Powell i Pressburger

3. ‘Black narcissus’, després de Powell i Pressburger

Entre tots els llibres per adaptar del món, la BBC i FX van tenir la curiosa idea d’elegir ‘Narcís negre’, ja adaptat per Powell i Pressburger en una pel·lícula magistral de 1947. Però se li ha de donar una oportunitat a aquesta minisèrie de tres episodis: l’escriu Amanda Coe (‘Apple Tree Yard’); la dirigeix Charlotte Bruus Christensen, habitual directora de fotografia de Thomas Vinterberg, i compta amb Gemma Arterton en el rol de la germana Clodagh. Intrigant, com a mínim. Disney+, des de divendres, dia 16.

4. ‘Bienvenidos a Utmark’: una ‘Fargo’ a la nòrdica

4. ‘Bienvenidos a Utmark’: una ‘Fargo’ a la nòrdica

Els rumors són positius per a aquest drama foscament còmic sobre un lloc recòndit al nord de Noruega, en territori dels samis o lapons, on una professora acabada de mudar topa amb els personatges més curiosos. L’equip és una espècie d’‘all-stars’ escandinau: dirigeix l’islandès Dagur Kári (‘Cor gegant’), cocrea el versàtil danès Kim Fupz Aakeson, coguionista ‘Que viene el lobo’, i s’encarrega de la fotografia el noruec Andreas Johannessen (‘Young and Promising’). HBO, des de diumenge, dia 18. 

5. ‘Confronting a serial killer’, cara a cara amb el mal

5. ‘Confronting a serial killer’, cara a cara amb el mal

Notícies relacionades

El director Joe Berlinger, pioner del ‘true-crime’ actual amb la trilogia ‘Paraíso perdido’, continua explorant les zones fosques de l’ésser humà en aquesta minisèrie sobre l’intent de l’escriptora Jillian Lauren per tornar la identitat i la dignitat a les moltes víctimes per identificar, sobretot dones de color, del prolífic assassí en sèrie Sam Little. Mentre aconsegueix la confiança del criminal, Lauren es veu obligada a repassar el seu propi, complex passat. Starzplay, des de diumenge, dia 18.