AGENDA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 10 de juny

Drames i comèdies d'HBO i el final d'una sèrie Marvel clau, entre els principals ganxos

The Act --    --  Dee Dee Blanchard (Patricia Arquette), Gypsy Rose Blanchard (Joey King) shown. (Photo by: Brownie Harris / Hulu)

The Act -- -- Dee Dee Blanchard (Patricia Arquette), Gypsy Rose Blanchard (Joey King) shown. (Photo by: Brownie Harris / Hulu) / Brownie Harris (Brownie Harris / Hulu)

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Això no s’atura, la bombolla no esclata, i l’univers de les sèries continua expandint-se, creixent, madurant una setmana més. Aquí van dos retorns i dues estrenes per no perdre’s per cap cita social del món.

‘Haz una pose (Vogue, vogue, vogue)’

Ens encanta parlar d’inclusió LGBT, però ¿per què parlem tan poc de ‘Pose’, una de les millors sèries del 2018? La cocreació de Ryan Murphy sobre les cases de ‘drags’ i la cultura ‘ballroom’ de la Nova York dels 80 desbordava veritat emocional. La segona temporada es desenvoluparà entre 1989 i 1990, i incidirà tant en la crisi de la sida com en el salt al ‘mainstream’ de tot el ‘ballroom’ a través del ‘Vogue’ de Madonna. HBO, des de dimecres, dia 12 de juny.


Máxima ansietat

Nick Antosca, l’home de la plorada ‘Channel zero’, es passa al ‘true crime’ amb ‘The act’, la primera temporada de la qual (cocreada amb la periodista Michelle Dean) se centra en el cas de Dee Dee i Gypsy Rose Blanchard, una mare i filla de Missouri amb una estranya relació que va derivar en assassinat. “És un ‘thriller’ de crims reals amb una certa aroma a ‘Criaturas celestiales’”, ens explicava Antosca l’octubre passat en aquestes mateixes pàginesStarzplay, des de divendres, dia 14 de juny.


Jessica ja no viurà aquí

Notícies relacionades

Toca acomiadar-se de Jessica Jones, almenys de l’encarnada per Krysten Ritter en una sèrie que es recordarà com el millor producte de l’acord Marvel-Netflix, amb permís de ‘Daredevil’ i, sobretot, la temporada final. En aquesta ocasió, la investigadora privada s’ha d’enfrontar amb Gregory Salinger (Jeremy Bobb), segon Foolkiller dels còmics, aquí un veí psicòtic que considera Jessica un engany i la vol esborrar del mapa. Netflix, des de divendres, dia 14 de juny.


Mèxic extravagant

Objecte Visual No Identificat: ‘Los Espookys’, comèdia fantàstica amb seu en una Ciutat de Mèxic encara més somiadora i insòlita que la real. Un grup d’amics, els del títol, es dediquen a fer “horror real per a gent que ho necessita”, simulant des d’exorcismes fins a abduccions extraterrestres. Darrere de l’acolorit deliri trobemJulio Torres (guionista del ‘Saturday night live’), l’ascendent còmica Ana Fabrega i el malalt de feina Fred Armisen (ex-‘Portlandia’), de mare veneçolana, per a qui no ho sàpiga. HBO, des de dissabte, dia 15 de juny.