ESTRELLA UBIQUA

Meryl Streep no és cap nouvinguda (a la tele)

big-little-lies-la-razon-por-la-que-meryl-streep-protagoniza-la-segunda-temporada

big-little-lies-la-razon-por-la-que-meryl-streep-protagoniza-la-segunda-temporada

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’arribada de Meryl Streep a 'Big little lies'Meryl Streep és digna de celebració, però no tant de sorpresa. Televisió per cable o ‘streaming’ ofereixen, des de fa temps, papers interessants a grans actrius de certa edat. I Streep mai ha sigut del tot aliena a la petita pantalla.

Al principi de la seva carrera va protagonitzar la minisèrie èpica ‘Holocausto’ (1978), molt celebrada per portar el genocidi nazi als salons de les cases, però considerada massa simplista per alguns, incloent-hi alguns supervivents de la tragèdia.

Durant els 90 va deixar la seva veu carismàtica i dúctil a personatges d’'Els Simpson' i 'El rey de la colina', Jessica Lovejoy (nòvia efímera de Bart Simpson) i la tieta Esme Dauterive (matriarca del sud propietària d’una plantació), respectivament. La dècada següent, protagonitzava un multipremiat 'tour de force' a l’adaptació de HBO d’'Ángeles en América': feia d’àngel, mare mormona, fantasma d’Ethel Rosenberg (injustament executada per espionatge atòmic) i rabí barbut.

Notícies relacionades

Aquesta mateixa dècada l’hem vist en diversos episodis de 'Web therapy', la comèdia semiimprovisada creada i protagonitzada per Lisa Kudrow, fent de Camilla Bowner, una psiquiatra experta en teràpia de deshomosexualització.

D’altra banda, resarem perquè l’adaptació d’'El Nix', de Nathan Hill, a càrrec de J.J. Abrams, anunciada ara fa tres anys, no caigui en l’oblit. Streep hi havia d’interpretar la Faye, la hippy i radical d’esquerres que va abandonar l’escriptor protagonista quan aquest només era un nen.