Contra el racisme

Frodo i els seus amics recolzen la diversitat d’‘Els anells del poder’: «Sou tots benvinguts»

Elijah Wood posa amb actors de la trilogia de Peter Jackson per sortir al pas de les crítiques al repartiment de la sèrie

  • ¿Per què ‘Els anells del poder’ desencadena comentaris racistes?

  • El debut d’‘Els anells del poder’ arrasa

Frodo i els seus amics recolzen la diversitat d’‘Els anells del poder’: «Sou tots benvinguts»

ELIJAH WOOD / TWITTER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estrena de la tan esperada ‘El senyor dels anells: els anells del poder’ ha sigut el millor en la història d’Amazon Prime Video. El retorn a la Terra Mitjana, segles abans de les històries narrades a ‘El senyor dels Anells’ i el ‘Hòbbit’ han atret l’atenció (i l’aprovació) de milions d’espectadors arreu del món.

Però una polèmica amb marcats caires racistes, que ja va treure al revelar-se les primeres imatges de la sèrie, està enfosquint aquest èxit. L’aparició en el repartiment de ‘Els anells del poder’ d’elfs i ‘pelosos’ encarnats per actors negres o d’altres ètnies, ha desencadenat comentaris despectius a les xarxes socials que intenten emparar-se en les suposades essències de l’obra de J.R.R. Tolkien.

Notícies relacionades

Ha sigut ni més ni menys que Elijah Wood, que interpretava Frodo en la trilogia cinematogràfica firmada per Peter Jackson, que ha donat un decidit pas endavant en defensa de la diversitat racial del repartiment de la nova sèrie. L’actor, acompanyat per Sean Astin, conegut en la saga com a Sam, i els germans Merry i Pippin, interpretats per Dominic Monaghan i Billy Boyd, ha posat amb samarretes i gorres en què s’aprecien les orelles d’elf en diferents tons de pell, unit d’una frase en idioma èlfic que diu: «Sou tots benvinguts aquí».

L’al·legat de Wood ha aconseguit l’aprovació de Twitter, els usuaris del qual li han brindat més de 17 milions de retuits. Fins i tot un dels actors d’‘Els anells del poder’, Benjamin Walker, ha agraït el gest. Amazon s’ha afegit a l’ofensiva contra els comentaris racistes i l’assetjament a què s’estan veient sotmesos els actors de la sèrie. «Som solidaris amb el nostre repartiment», ha dit en el compte oficial de la sèrie.