PSICOLOGIA

Aquests són els signes d'una baixa intel·ligència emocional

Les bones relacions personals necessiten la capacitat d'empatia

GRAF6496  TOKIO  26 11 2018 - Un cafe de Tokio ha lanzado un proyecto pionero para utilizar robots como camareros  manejados a distancia por una persona discapacitada  En la imagen se ven las maquinas atendiendo a los clientes  Se llama OriHime-D  pesa 20 kilos y desde hoy atiende como camarero en un cafe de Tokio  Se trata de un robot blanco de 1 20 metros de alto que funciona gracias a los movimientos que le ordena a distancia una persona discapacitada  En el cafe del barrio tokiota de Akasaka funcionan desde hoy tres robots con ese nombre  Se mueven entre las mesas con precision e interactuan con el cliente  el cual empatiza rapidamente  Cada consumicion cuesta mil yenes  7 8 euros 8 8 dolares  - EFE Nora Olive

GRAF6496 TOKIO 26 11 2018 - Un cafe de Tokio ha lanzado un proyecto pionero para utilizar robots como camareros manejados a distancia por una persona discapacitada En la imagen se ven las maquinas atendiendo a los clientes Se llama OriHime-D pesa 20 kilos y desde hoy atiende como camarero en un cafe de Tokio Se trata de un robot blanco de 1 20 metros de alto que funciona gracias a los movimientos que le ordena a distancia una persona discapacitada En el cafe del barrio tokiota de Akasaka funcionan desde hoy tres robots con ese nombre Se mueven entre las mesas con precision e interactuan con el cliente el cual empatiza rapidamente Cada consumicion cuesta mil yenes 7 8 euros 8 8 dolares - EFE Nora Olive / Nora Olive (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Ángel Rull

Les relacions socials se sustenten en la capacitat de comprendre i gestionar tant les nostres emocions com les dels altres. Es basa en la intel·ligència emocional que cada persona té i que li permet relacionar-se i desenvolupar-se en totes les àrees de la seva vida.

Tenir una baixa intel·ligència emocional comporta conseqüències socials negatives. També es relacionaria amb baixa motivació, fracàs laboral i falta de consecució de metes. No obstant, aquest tipus d’intel·ligència es pot analitzar per després desenvolupar-se i potenciar-se.

Baixa intel·ligència emocional

Les persones amb baixa intel·ligència emocional no sempre són conscients d’això. Veuen com múltiples àrees de la seva vida no funcionen com a ells els agradaria, però no en troben el motiu exacte. Creuen que es pot deure a una qüestió de mala sort o que el problema el tenen els altres. No obstant, la causa és dins d’ells mateixos, en una part de la seva intel·ligència: aquella que fa que entenguem i gestionem de manera correcta les nostres emocions i puguem veure i escoltar les dels altres.

¿Quins senyals indiquen que una persona té una baixa intel·ligència emocional?

1. Incapacitat d’entendre com se senten els altres

No es deu al fet que realment no els importi com estan els altres, sinó que són incapaços d’entendre com una determinada situació ha generat en l’altre aquesta emoció. De fet, es poden sentir enfadats al veure com els altres tenen emocions negatives.

2. Creença que l’altre és molt sensible

Les persones amb baixa autoestima senten que les altres persones són excessivament sensibles. Creuen que les seves parelles o amics mostren massa les seves emocions o es posen tristos per qualsevol cosa.

3. Atribució externa

Culpen els altres de les coses negatives que passen o dels fracassos. No assumeixen responsabilitats perquè no senten que així sigui.

4. Es desborden

Quan els sobrevenen emocions molt intenses no saben com gestionar-les i se sobrecarreguen. Això passa perquè no identifiquen emocions menys intenses, per la qual cosa no tenen pràctica a l’hora de gestionar-les.

5. Males relacions

No tenen les habilitats necessàries per mantenir en la seva vida relacions fructíferes, tant de parella com de família o amb companys de feina.

6. Conflictes recurrents

En moments de desacord no es comuniquen de forma correcta, passen per alt als altres i creen situacions de tensió.

7. No assoleixen metes

No hi sol haver un bon desenvolupament de plans d’acció ni es fixen metes correctament. A més, fallen en la seva consecució.

8. Vocabulari limitat

Les paraules que coneixen i que utilitzen a nivell emocional són molt limitades. El vocabulari quant a estats afectius o emocions és molt reduït.

9. Estan a la defensiva

Pensen que les paraules que s’utilitzen contra ell van encaminades a ofendre’ls. Hi ha una tendència que tot sigui considerat un atac i no entenen les crítiques constructives. Tot és sempre personal.

10. Els esgota el contacte social

Les relacions per a ells resulten tan complexes que solen atabalar-se i cansar-se amb relativa facilitat. Per això, en ocasions poden tendir a evitar-les.

11. Es basen en el prejudici

Els prejudicis tenen una funció cognitiva: generem esquemes perquè en el futur ens permetrà estalviar temps. Els esquemes de les persones amb baixa intel·ligència emocional són molt tancats i poques vegades admeten canvis.

12. S’ancoren en l’error

Tant si l’error és seu com d’una altra persona, s’hi queden ancorats. Això els fa ser molt rancorosos amb els altres i es generen a ells mateixos una intensa culpabilitat.

Notícies relacionades

Regular les nostres emocions, entendre-les i adaptar-les a les nostres necessitats i a les dels altres ens permet viure de forma òptima i amb un alt nivell de benestar. Les persones que ens gestionen les emocions es veuen desbordats i senten que el món va contra ells. Diversos signes ens indicarien que hi ha una baixa intel·ligència emocional i que s’ha de treballar per resoldre-ho.

Ángel Rull, psicòleg.