una veïna de sarrià-sant gervasi... Ana Boadas, periodista

«El carrer de Pàdua és com un mercat desplegat»

La guionista i una de les cares habituals del programa 'Divendres' (TV-3) és del Putxet i el Farró, barri on ha viscut tota la vida. Li agrada tant que l'enyora si ha d'abandonar-lo uns dies a causa d'algun viatge.

Ana Boadas, a la pastisseria Badia Roca, de Pàdua, 91, d’on li encanten les delícies de xocolata..

Ana Boadas, a la pastisseria Badia Roca, de Pàdua, 91, d’on li encanten les delícies de xocolata.. / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Una cosa tan senzilla i quotidiana en qualsevol barri com el bon tall de l'embotit en una xarcuteria de les de tota la vida constituïa l'espectacle que la periodista Ana Boadas (Barcelona, 1982) no es volia perdre de petita. Acompanyava la seva mare a comprar a les botigues del Putxet i el Farró, el barri on sempre ha viscut. «Em quedava embadalida veient com tallaven el fuet i el pernil», rememora la guionista i una de les cares del programa 'Divendres' de TV-3.

Ara, la periodista, que exhibeix rossor i somriure i que ja s'ha penjat les medalles d'haver presentat 'La Marató de TV-3' (en la seva última edició, al costat del presentador del 'TN', Toni Cruanyes)i les Campanades de Cap d'Any de la televisió autonòmica (2013) amb el popular Quim Masferrer, segueix observant el seu barri. Ho fa en qualsevol lloc. «Tinc un punt de xafardera i no em vull perdre per res el que passa».

I l'observa des de la barra o una taula d'un bar de tapes com el Dalt de Tot (Saragossa, 66) o el Pepetes (Bodega Josefa, Saragossa, 86), esperant torn a la farmàcia, prenent cafè i llegint la premsa a la pastisseria Badia Roca (Pàdua, 91), o a la mateixa xarcuteria on l'art del xarcuter l'abduïa de petita (Lluís Bragulat, Pàdua, 105). Boadas segueix atenta a la vida que es mou al voltant al seu barri, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on per cert encara no s'ha penjat la medalla pregonera de la festa major. «M'encantaria», confessa.

Els seus imprescindibles

Haver crescut en un barri i formar part encara de la seva quotidianitat atorga privilegis a veïns com ella. Saben on i quan trobar calma: «A l'estiu, quan es queda bastant despoblat, el meu barri té un encant que a mi m'estimula», diu. Saben on sortir a passejar: «Els Jardins de la Vil·la Florida (entrada per Muntaner, 544 i Sant Gervasi de Cassoles, 85), al costat de la preciosa biblioteca Joan Maragall, són molt agradables per passejar-hi». I saben molt bé on omplir el tàper diari que s'emporten a la feina: «Jo sóc molt fan del petit comerç. I com de barri», afirma.

Les vèrtebres de Pàdua

«Encara que suposi dedicar-hi més temps, cada vegada m'agrada més escollir el producte. M'he tornat, no rara amb l'alimentació, però sí una tastaolletes. I cada vegada vaig menys al súper», confessa. «El carrer de Pàdua és l'eix vertebrador comercial del barri, on trobo gairebé tots els comerços que valoro. És com un mercat desplegat», apunta Ana Boadas, que ja fa vuit temporades que forma part de l'equip del programa 'Divendres' de TV-3.

Notícies relacionades

Imaginant nous reptes professionals, la periodista plana sobre el planeta internet amb el seu lloc web www.anaboadas.com, com a aparador de la seva trajectòria laboral. «I poso a prova les xarxes socials com a porta a camins diversos», afirma aquesta apassionada de la televisió. «Jo vaig saber molt aviat que volia ser periodista i treballar a la televisió. He mamat molta tele i cine, i les històries m'entren molt més a través dels ulls i la veu», argumenta Boadas.

Com que els seus ulls i les seves oïdes són antenes al Putxet i el Farró, sap millor que ningú que «el caliu d'aquest barri l'omple de vida i de petits tresors i històries humanes». I diu que hi ha tot el que necessita: «Farmàcia, un colmado moltes hores obert, llocs on comprar diaris i revistes, i una bona xarcuteria». «Les seves cases baixetes i dos meravellosos passatges m'encanten -afegeix-. Només li falta algun teatre, però està tan ben comunicat amb el centre...»