Reconeixement local

Parlon concedeix el pregó de la festa major de Santa Coloma als serenos amb qui apaivaga la sensació d’inseguretat

zentauroepp47189603 serenos 3190302132851

zentauroepp47189603 serenos 3190302132851 / Laura Guerrero

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Pocs deuen conèixer més bé els carrers de Santa Coloma de Gramenet que el cos de serenos de la ciutat, que des de l’any 2019 els recorren a les nits per vetllar per la bona salut de la via pública. És per això que l’Ajuntament de Santa Coloma ha designat el cos de serenos com els pregoners de la festa major de la ciutat, que se celebrarà de l’1 al 4 de setembre.

Els actes festius començaran el primer de setembre a la tarda, precisament, amb el repic de campanes, el seguici inaugural i, evidentment, amb el pregó oficial.

Per a l’alcaldessa, Núria Parlon, «amb la lectura del pregó de la festa major d’estiu 2023, retem un petit homenatge a aquest herois de la quotidianitat, als homes i les dones que han treballat i treballen a la nit per una Santa Coloma més segura i cívica.»

Més enllà de l’acceptació que el cos de serenos pot tenir en la ciutadania colomenca, un grup de veïns ha recollit més d’un centenar de firmes perquè el pregoner de les festes sigui el popular Spiderman de Santa Coloma: «S’ho mereix per la seva tasca altruista, per fer feliç petits i grans», diu el document de recollida de firmes.

Notícies relacionades

Des que es va posar en marxa fa més de quatre anys, el consistori ha contractat 72 aturats de llarga durada a través de l’empresa municipal Grameimpuls perquè exerceixin les tasques de serenos. El 2022, van fer 128.333 actuacions. D’aquestes, gairebé unes 3.000 van ser d’acompanyament directe a persones, sobretot dones, que anaven o tornaven de la feina.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma