Personatge colomenc curiós

Recullen firmes perquè l’Spiderman de Santa Coloma sigui el pregoner de la festa major local

Tot i que l’acte ja té confirmat el podòleg colomenc Martín Rueda, un centenar de veïns han firmat la petició

PERFIL | Coneix l’Spiderman de Santa Coloma: «La meva tasca és portar alegria a la gent»

Conoce al Spiderman de Santa Coloma: Mi labor es traer alegría a la gente. Se le avista por la calle dos veces por semana. “Santako Spidey”, se llama en Instagram. Este superhéroe local saluda, abraza y se hace fotos con todo el que le para. “No tengo superpoderes para levantar un autobús –dice-, pero sí para traer alegría a la gente”.

Conoce al Spiderman de Santa Coloma: Mi labor es traer alegría a la gente. Se le avista por la calle dos veces por semana. “Santako Spidey”, se llama en Instagram. Este superhéroe local saluda, abraza y se hace fotos con todo el que le para. “No tengo superpoderes para levantar un autobús –dice-, pero sí para traer alegría a la gente”. / Laura Guerrero (EPC)

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Els populars grups ciutadans de Facebook de Santa Coloma de Gramenet estan sent testimonis d’una recollida de firmes perquè el conegut Spiderman de Santa Coloma, curiós i entranyable personatge local que va ser entrevistat per EL PERIÓDICO, sigui pregoner a la festa majorde la ciutat catalana, que tindrà lloc entre els dies 2 i 5 del mes de setembre vinent.

Tot i que no podrà ser en l’edició del pregó d’aquest any, quan ja està confirmat el podòleg colomenc Martín Rueda Sánchez, un centenar de veïns (124, per ser exactes) han firmat fins ara una petició perquè el peculiar superheroi protagonitzi el discurs inaugural de les celebracions colomenques.

«Els ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma de Gramanet demanem que el personatge de la nostra ciutat Spideman Santako sigui el pregoner de la pròxima festa major d’estiu; s’ho mereix per la seva tasca altruista, per fer feliç petits i grans, per difondre la nostra ciutat d’una manera bonica. El poble demana al consistori que escolti la seva veu i atengui aquesta petició», esgrimeix l’esmentada petició de firmes.

«Sé que aquesta vegada no podrà ser, però tot i així em deixaré veure pel pregó i les festes», explica a aquest diari el noi que s’enfunda el vestit de Spiderman pels carrers del municipi del Barcelonès, que prefereix mantenir-se en l’anonimat.

Aquest estiu s’havia deixat veure en comptades ocasions fins fa poc, ja que diu que havia «estat ocupat en diverses coses personals». Tant de cara a les festes com al pròxim Nadal, especialment en la cavalcada de Reis, l’Spiderman colomenc assegura ser-hi present. «Últimament he col·laborat algunes vegades amb l’Ajuntament de Badalona», afirma.

«Molta gent em diu que plora amb la meva història»

Des que la periodista Ana Sánchez d’aquest diari el va entrevistar, l’Spiderman de Santa Coloma explica que els veïns de la ciutat s’interessen per la seva història. «Molta gent em diu que, al llegir l’entrevista o mirar el vídeo, ploren quan coneixen la meva vida», esgrimeix.

El noi, de 19 anys, va explicar a aquest diari que va patir ‘bulling’ i va perdre el seu pare, circumstàncies vitals que el van portar a veure’s reflectit en el personatge de còmic creat per Stan Lee i popularitzat pels dibuixos de l’historietista John Romita.

Notícies relacionades

No és el primer Spiderman que fa bones accions per una ciutat. Fa tres anys hi havia un altre home aranya anònim que foragitava a Barcelona lladres, alimentava gats i animava persones sense llar. També se n’ha albirat un per l’Hospital de Sant Pau: Eduardo Rodríguez, aquest diu nom i cognoms. Viu a Màlaga, però visita infants per tot Espanya amb disfressa i sense.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma de Gramenet a EL PERIÓDICO Santa Coloma

Temes:

Barcelona