Posterior al 28M

El ple de Santa Coloma sobre la citació judicial pel PERI salta per després de les municipals

LA NOTÍCIA | Una jutge cita a declarar en plena campanya càrrecs de Santa Coloma per la reforma urbana del centre

REACCIÓ | L’oposició de Santa Coloma força un ple extraordinari sobre la citació judicial en campanya

CONTEXT | El conflicte urbanístic anquilosat al centre de Santa Coloma que confronta dos models de ciutat

L’oposició, que va demanar la sessió per abans de les eleccions, utilitza la conjuntura per fer campanya contra Parlon

El ple de Santa Coloma sobre la citació judicial pel PERI salta per després de les municipals

Elisenda Pons

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Les explicacions del Govern municipal (PSC) de Santa Coloma de Gramenet relatives a la citació judicial de càrrecs locals sobre el PERI, el Pla Especial de Reforma Interior sobre la reforma urbana del centre de la ciutat, s’hauran d’esperar fins després de les eleccions municipals del 28 de maig (28M).

En una Junta de Portaveus d’aquest dijous 25 de maig, la secretària de l’Ajuntament de Santa Coloma i el primer tinent d’alcaldía, Esteve Serrano (PSC), han informat els grups de l’oposició (Ciutadans, els Comuns i ERC), que van forçar un ple extraordinari sobre una citació judicial avançada pel EL PERIÓDICO, que la sessió tindrà lloc després del 28M i abans del 9 de juny vinent.

La justificació de l’executiu local que el ple ‘salti’ a després de les municipals s’ha basat en la falta d’informació per part dels càrrecs querellats sobre els detalls de l’acusació, a què encara no han accedit, segons expliquen des del consistori.

La convocatòria postelectoral del ple té aval legal malgrat que l’oposició havia sol·licitat la seva celebració abans d’aquest 25 de maig, a només tres dies dels comicis locals. La legislació vigent preveu que el ple no es pot retardar més enllà de 15 dies hàbils des de la seva sol·licitud i que, si després d’aquest termini no s’hagués convocat, «quedarà convocat automàticament per al desè dia hàbil següent al de la finalització» dels esmentats 15 dies hàbils.

La campanya de l’oposició

Les crítiques de l’oposició de Santa Coloma en plena campanya electoral sobre la postergació del ple extraordinari no s’han fet esperar. El candidat d’ERC, el polèmic Gabriel Rufián, ha utilitzat la conjuntura per publicar un comunicat acusant l’alcaldessa Núria Parlon (PSC) de «voler tapar la corrupció abans de les eleccions municipals», arribant a vincular el PERI amb l’exalcalde socialista Bartomeu Muñoz, avui a la presó pel cas Pretòria.

Des que va aterrar a Santa Coloma i va presentar la seva candidatura, Rufián no ha desistit de carregar contra l’alcaldessa colomenca, amb una majoria absoluta a la ciutat que té en el punt de mira. Al seu torn, Parlon ha titllat Rufián de «paracaigudista» a Santa Coloma, criticant la falta de vincle del candidat amb la ciutat on va néixer.

També Ciutadans, encara líder de l’oposició colomenca, s’ha pronunciat sobre el trasllat del ple extraordinari a després de les eleccions municipals.

Notícies relacionades

«És inacceptable que Núria Parlon s’amagui i eviti donar explicacions sobre les acusacions de presumptes delictes dins el seu equip», ha publicat a Twitter el portaveu taronja, Dimas Gragera.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma de Gramenet a EL PERIÓDICO Santa Coloma