Denuncien una plaga d’escarabats al CUAP de Santa Coloma

L’Ajuntament ha demanat al Departament de Salut de la Generalitat que porti a terme les mesures necessàries per controlar la plaga

Denuncien una plaga d’escarabats al CUAP de Santa Coloma

F.SERENA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Professionals del CUAP de Santa Coloma de Gramenet denuncien que el centre de salut té una plaga d’escarabats des de fa un any i mig, segons ha avançat aquest dijous ‘La Vanguardia’. Durant el torn de matí de dijous passat, dia 6, sense anar més lluny, els mateixos professionals del centre indiquen haver matat uns 80 escarabats.

El Departament de Salut de la Generalitat assegura que ha portat a terme algunes accions per controlar la plaga i, tot i que els treballadors admeten que el nombre d’aquests insectes s’ha reduït, encara se’n troben, sobretot a la planta -1.

Resposta del govern municipal

L’ajuntament, per la seva banda, ha emès aquest dijous un comunicat en què demanen al Departament de Salut que «porti a terme les mesures necessàries per controlar aquesta plaga, amb l’objectiu de restablir un entorn laboral adequat i evitar possibles restriccions del servei a la ciutadania».

El consistori colomenc assegura que té «coneixement indirecte» de la situació des del 6 d’abril, moment en què es van posar en contacte amb la direcció territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS). L’organisme va informar el consistori de les mesures portades a terme per controlar la plaga, i va assegurar que «no hi havia afectació per a la ciutadania».

Notícies relacionades

El consistori va mantenir un segon contacte amb l’ICS aquest mateix dimarts, després que els treballadors emetessin un comunicat denunciant la situació. A més, aquest mateix dijous, l’ajuntament assegura haver realitzat un tractament de desinfecció a la via pública, entre els carrers Major i Santa Anna, i «no s’ha detectat cap incidència».

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma