Curs 2022-2023

Gairebé la meitat dels nens escolaritzats a Santa Coloma reben beca menjador

  • Un 44% dels alumnes escolaritzats a Infantil i Primària són beneficiaris de la prestació municipal, que ha incrementat el seu pressupost un 14%

  • Des que es va posar en marxa la mesura fa nou anys, la quantitat de nens beneficiaris ha crescut en un 59%, segons dades municipals

Un menjador escolar

Un menjador escolar / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 4.186 alumnes d’Infantil i Primària escolaritzats a Santa Coloma de Gramenet es beneficien aquest curs 2022-2023 de les beques menjador sufragades pel consistori, segons dades recents publicades per la mateixa administració.

La xifra suposa que gairebé la meitat d’alumnes d’Infantil i Primària (2.844 i 6.659, respectivament), aproximadament un 44% del total d’escolaritzats, siguin destinataris de la prestació.

La derrama municipal posada en marxa per l’Ajuntament és d’1,6 M € aquest any (un 14,3% més que l’any passat), en la línia dels últims nou anys, des que va posar en marxa el programa ‘El menjador de l’escola, a l’abast de tothom’.

59% més de nens beneficiaris

Segons dades municipals, el 77% de les sol·licituds que s’han presentat per obtenir el recurs han sigut aprovades, tenint en compte que aquest curs es va ampliar el límit d’ingressos per unitat familiar. «Un total de 875 peticions han sigut rebutjades per superar el límit per renda, volum de negoci o capital mobiliari», apunta el consistori.

El cost d’una beca menjador és de 6,54 € el dia de mitjana i inclou tant el menjar com el servei de monitoratge i les activitats d’oci al migdia.

Notícies relacionades

Des del 2013, any en què l’Ajuntament va posar en marxa el programa municipal de beques de menjador, el nombre de nens beneficiaris ha crescut un 59%.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma

Temes:

Santa Coloma