Tradició gegantera

Santa Coloma, capital gegantera de Catalunya 2023

L’alcaldessa Parlon presenta els actes amb què se celebrarà la designació de Santa Coloma com a capital gegantera de Catalunya

Santa Coloma, capital gegantera de Catalunya 2023

LAURA GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma ha sigut escollida aquest any com a Capital Gegantera de Catalunya, cosa que la converteix en la ciutat més important del món geganter, almenys, durant el 2023. Tot i que la proclamació oficial serà el 7 de maig, l’Ajuntament ha presentat aquest dimecres la programació d’activitats mitjançant les quals la ciutat celebrarà la seva capitalitat.

Durant aquell cap de setmana (el dels dies 5, 6 i 7 de maig), l’ajuntament liderat per Núria Parlon (PSC) ha programat una sèrie d’activitats. Entre aquestes, cercaviles, concerts, exposicions de gegants, una vermutada popular al Mas Fonollar i una migada popular. «Serà una gran festa de la cultura popular i tradicional, però no només això. També serà una festa de tota la ciutat», ha exclamat l’alcaldessa Parlon durant la presentació.

També han assistit a l’acte la tinenta d’alcaldessa, Petry Jiménez; així com representants de la Colla de Gegants i Capgrossos, que s’han reunit als jardins de Can Roig i Torres. Parlon ha tingut paraules d’agraïment per a la Colla, que va ser la impulsora de presentar Santa Coloma a la candidatura de Capital Gegantera. En aquest sentit, el president de l’agrupació de gegants de la ciutat, Aitor Muñiz, ha assegurat que tenen davant «un mes de molta feina», i que estan desitjant que arribi el cap de setmana de celebració.

Notícies relacionades

Els gegants de Maó i els ‘gigantillos’ i ‘gigantones’ de Burgos seran els convidats il·lustres de la festa. A més, el consistori informa que els Gegants de Catalunya, Treball i Cultura, s’instal·laran a Santa Coloma amb motiu de la celebració.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO