Patrimoni Històric

Santa Coloma inaugura l’únic refugi antiaeri museïtzat de l’àrea metropolitana

  • L’ajuntament ha comandat la reconstrucció, junt amb la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Memòria Democràtica i el Memorial Democràtic de la Generalitat

Santa Coloma inaugura l’únic refugi antiaeri museïtzat de l’àrea metropolitana

AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA

1
Es llegeix en minuts
EFE

Santa Coloma de Gramenet va obrir aquest dissabte, després de tres anys de treballs de rehabilitació i adequació, el refugi antiaeri de la Torre Balldovina, l’únic refugi museïtzat i teatralitzat de l’àrea metropolitana.

La reconstrucció del refugi, ubicat als baixos de la Torre Balldovina, la va impulsar l’ajuntament de la ciutat i ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Memòria Democràtica i el Memorial Democràtic de la Generalitat.

En el seu discurs, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va destacar «la importància d’aquest recuperat espai de memòria històrica per a la ciutat i la necessitat de fer, des de les institucions i en col·laboració amb els diferents actors socials i entitats ciutadanes, un esforç per recuperar i no oblidar la nostra recent història».

En l’acte d’inauguració hi van participar representants del grup de recerca Didpatri, de la Universitat de Barcelona, autor de la museografia i del disseny expositiu del refugi, i grups de recreació i interpretació de música de l’època; a més, hi va haver una degustació d’aliments d’aquell moment a càrrec de Kuanum, Patrimoni Interessant i Divertit.

El consistori colomenc indica que «la iniciativa de recuperar i obrir el refugi antiaeri i incorporar-lo al patrimoni visitable de Santa Coloma s’ha d’entendre com una peça essencial per conèixer la història més recent de la ciutat».

Notícies relacionades

Les característiques de refugi fan que les visites siguin en grups reduïts i acompanyats per un guia. L’entrada es fa des de la plaça de Pau Casals i durant el recorregut els visitants reviuen experiències utilitzant elements audiovisuals, plafons explicatius i objectes d’attrezzo.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma de Gramenet a EL PERIÓDICO Santa Coloma