Renaturalització

Santa Coloma i la UB impulsen un estudi sobre la biodiversitat en el Besòs

  • L’acord entre les dues institucions permetrà realitzar el seguiment científic de l’evolució de la fauna i flora al riu

Santa Coloma i la UB impulsen un estudi sobre la biodiversitat en el Besòs

ACN / JORDI PUJOLAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i la Universitat de Barcelona (UB) van signar dimecres, 22 de juny, un conveni per desenvolupar el seguiment científic de la millora de la biodiversitat associada al projecte de renaturalització del Besòs i la creació d’un refugi de biodiversitat al riu impulsat pel consistori.

«El Besòs ha viscut una transformació vital per a Santa Coloma. De ser un espai que vivia d’esquena a la ciutadana, s’ha convertit ara en un lloc amb diversos usos ciutadans que podem disfrutar en clau d’ecosistema i biodiversitat», va explicar l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon. Per la seva banda, el rector de la UB, Joan Guàrdia, ha explicat que el nou conveni «suposa una gran oportunitat perquè completa la missió d’una universitat pública, la transferència del coneixement. La investigació és importantíssima, però ha ser útil per a la ciutadania a curt termini».

El conveni, amb una vigència de 4 anys –prorrogables per 4 més–, assenyala dos compromisos entre les dues parts. En primer lloc, l’Ajuntament de Santa Coloma inclourà dos representants del professorat de la Facultat de Biologia, concretament la doctora Dolores Vinyoles i el doctor Gustavo Llorente, en el futur comitè científic assessor del projecte de creació d’un refugi de biodiversitat.

En segon lloc, la Universitat de Barcelona recolzarà, mitjançant les activitats docents de la Facultat de Biologia, el seguiment de la biodiversitat del tram final del Besòs en general i, en particular, dels espais on es desenvoluparan les diferents fases de la creació del refugi de biodiversitat del riu Besòs.

La renaturalització del Besòs

L’AMB i l’ajuntament van iniciar al gener les obres d’aquest projecte de renaturalització que servirà per millorar la qualitat ambiental de l’espai fluvial i que permetrà el desenvolupament de la biodiversitat de flora i fauna al riu Besòs. L’àmbit d’actuació de la fase 1 de les obres comprèn l’espai del curs entre el Pont Vell i Can Zam.

Notícies relacionades

Un dels objectius estratègics d’aquesta fase 1 de la renaturalització del Besòs és posar en marxa espais educatius, d’estudi i observació, per al desenvolupament d’activitats de divulgació i ciència.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma