Educació

Les escoles bressol de Santa Coloma consoliden els reforços covid en les seves plantilles

  • Aquest model, que fa dos anys que funciona amb una prova pilot, implica que a les aules s’asseguri la presència de dos docents

Les escoles bressol de Santa Coloma consoliden els reforços covid en les seves plantilles

NÚRIA PUENTES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les escoles bressol de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) mantindran en el curs 2022-23 els reforços covid en la plantilla. Després de dos anys en fase de prova pilot, l’equip de govern ha explicat que ha decidit apostar per integrar el model de parella educativa a les escoles infantils de la ciutat.

Aquest model implica que a les aules s’asseguri la presència de dos docents, «de manera que es redueixen les ràtios, ja que hi ha menys alumnes per cada educadora», defensen des del consistori. En aquest sentit, el model es manté també per oferir una millor atenció a l’alumnat amb necessitats de suport educatiu i, per tant, «aconseguir un tractament més individualitzat de cada alumne/-a reforçant la qualitat educativa dins de les escoles infantils», afegeixen.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, ha anunciat que «es mantenen en els equips docents 25 educadors i educadores, que suposen una inversió municipal de 550.000 euros per al curs 2022-23. Fins al moment hi havia per cada aula, de forma permanent, una educadora amb el suport a temps parcial d’una segona educadora. Aquest suport parcial passarà a ser complet i això implicarà una reducció del 50% de les ràtios».

Gestió internalitzada

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet fa més de quinze anys que va iniciar el desplegament d’una xarxa d’escoles infantils que actualment compta amb vuit centres públics i té previst posar en marxa una nova escola.

Notícies relacionades

L’ajuntament va apostar per la internalització de la gestió de les escoles infantils municipals el 2021. Així, es va generar l’empresa municipal Bressolgramenet, que «és l’instrument per fer realitat aquesta nova etapa en l’educació a la ciutat», asseveren des del govern local.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma