Santa Coloma impulsa ‘Viu el Fondo’, un nou projecte de transformació social i comunitària

  • La iniciativa pretén posar en valor el barri del Fondo, millorar la convivència i enfortir el seu teixit associatiu

Santa Coloma impulsa ‘Viu el Fondo’, un nou projecte de transformació social i comunitària

Ayuntamiento de Santa Coloma

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) va presentar divendres passat 22 de setembre el projecte de transformació social i comunitària ‘Viu el Fondo’, un programa d’accions que té per objectius posar en valor el barri del Fondo, millorar la convivència des de la proximitat i enfortir el teixit associatiu i el treball en xarxa.

‘Viu el Fondo’ pretén «promoure la transformació integral del barri en termes de cohesió social a través de la promoció i el desenvolupament comunitari incorporant elements de millora que siguin sostenibles en el temps i perdurin al territori», asseveren des del govern local. En aquest sentit, es faran diferents accions que reforcin les relacions de les persones del barri amb el seu entorn i el sentiment de pertinença, a més de «consolidar la percepció i identificació positiva de la diversitat cultural» o posar en relleu el teixit comercial i les persones que es dediquen a fer d’agents de convivència.

Mitjançant el projecte, s’organitzaran iniciatives col·laboratives que «millorin les relacions i ofereixin activitats de qualitat en places i carrers a la ciutadania», recuperant la plaça del Rellotge com a espai de trobada. «També es treballaran amb diferents col·lectius, especialment els de joves i dones, perquè es converteixin en impulsors de les propostes de transformació», va afegir en la presentació l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon.

El projecte, que tindrà una durada mínima de dos anys, s’emmarca en la línia d’actuació de la Diputació de Barcelona ‘Barris i comunitats, motors de transformació social’, que s’impulsa en 13 municipis per reduir les desigualtats socials, aportant la quantitat anual de 172.900 euros.

Accions culturals, d’oci i comercials

Les accions del projecte es van iniciar el mateix 22 d’abril amb el Sant Jordi al Fondo, que va oferir activitats a la plaça del Rellotge (de 17.30 a 20 h). El 22 de maig, entorn del Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament (21 de maig), s’organitzarà una activitat comunitària per «posar en valor la riquesa cultural del barri», i en la qual participaran una vintena de serveis i associacions, que inclourà un festival de danses del món, una exposició de fotografia i diversos espais sobre diversitat lingüística o salut comunitària.

Notícies relacionades

De cara a la tardor i l’hivern, es programarà la fira gastronòmica Sabors del Món, un espai històric de promoció i reconeixement de la diversitat del barri del Fondo, i la fira de Nadal, amb l’objectiu de promoure les relacions de proximitat i la cohesió social.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO