23 d’abril

Així serà Sant Jordi 2022 a Santa Coloma: firma d’autors i altres actes

  • La ciutat recupera totes les seves tradicions de la Diada després de dos anys de pandèmia

  • A la plaça de la Vila es farà la tradicional Fira del Llibre, la comparsa de gegants i capgrossos i sardanes

Així serà Sant Jordi 2022 a Santa Coloma: firma d’autors i altres actes
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) defensa que ha posat en marxa totes les mesures necessàries perquè la Diada de Sant Jordi de 2022 es desenvolupi amb «les màximes garanties» després de dos anys de pandèmia i amb l’objectiu que els colomencs «puguin disfrutar d’una jornada cívica, literària i festiva».

Per començar, aquest divendres 22 d’abril, des les 17.30 a les 20 hores, es pot disfrutar de ‘Sant Jordi al Fondo’, una jornada prèvia a la plaça del Rellotge, amb activitats gratuïtes, de caràcter lúdic i socioeducatiu que van dirigides al públic infantil i familiar.

Per dissabte, 23 d’abril, s’han programat diverses activitats per a una Diada que vol recuperar l’ambient previ a la covid i que es portarà a terme durant tot el dia a la plaça de la Vila. Allà es farà la tradicional Fira del Llibre, que reunirà 46 entitats i les 3 llibreries de la ciutat –Carrer Major, Còmic Box i Abacus– perquè tothom pugui triar la lectura que més li agradi.

A més, l’ajuntament instal·larà una carpa municipal on els escriptors més destacats de la ciutat firmaran els seus llibres. Així, la primera a firmar llibres serà Chelo Arroyo, que estarà entre les 10 i les 11 del matí; en el següent torn, d’11 a 12, els tocarà a Roser Caño Valls, Isa Rubio i Núria Valls; les seguiran Eva Moreno, Sonsoles Fuentes i Francisco Murcia de 12 a 13; seguidament, entre les 13 i les 14 hores, arribarà el torn de Ramón Vílchez i d’Alexael Artworks.

En el torn de tarda, entre les 14 i les 15 hores, Ramón Víchez repetirà torn de firmes; a partir de les 16 h començarà a firmar llibres Inocencio Pages; a les 17 h, Pages continuarà firmant i s’hi sumaran Carmen Andújar i Àngel Pla. Pla seguirà a la plaça de la Vila fins a les 19 h. Entre les 18 i les 20.30 h hi haurà Carlos Quesada i Antoni Jaumandreu; finalment, de 19 a 20 h, serà el torn de Vicenç Llorca.

Activitats durant la Diada

Aquest any, la jornada coincideix amb la celebració dels 100 anys del Cançoner Popular de Catalunya. Per això, el CNL l’Heura muntarà una parada dedicada a aquesta commemoració. Pel que fa a les parades de venda de roses, aquest any hi haurà 24 punts distribuïts per tota la ciutat.

També hi haurà la cercavila de la comparsa nova de gegants i capgrossos amb un recorregut que sortirà de la plaça Manent a les 18 h i continuarà pels següents carrers: Mas Fonollar, Santa Coloma, Carrer Major, Rafael de Casanovas, Sagarra, plaça del Mercat, Sant Josep, avinguda de la Generalitat, plaça de la Vila, Anselm Clavé, Carrer Major, Sant Carles i plaça Mantent.

Notícies relacionades

També es farà la tradicional audició de sardanes amb la Cobla Premià, organitzada pels Amics de la Sardana, que tindrà lloc a la plaça de la Vila a partir de les 19 hores. La Diada de Sant Jordi acabarà amb la recepció, com és costum, dels autors i autores de Santa Coloma per part de l’alcaldessa Núria Parlon a l’ajuntament. La cita serà a les 20.30 h.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO