Balanç d’octubre

Així va evolucionar la pandèmia del covid-19 a Santa Coloma a l'octubre del 2021

  • Evolució de la pandèmia a Santa Coloma el setembre del 2021

Així va evolucionar la pandèmia del covid-19 a Santa Coloma a l'octubre del 2021

JOAN CORTADELLAS

6
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet continua patint la pandèmia de la Covid-19, una situació que porta el Govern de la Generalitat i l’ajuntament a mantenir restriccions per mirar de contenir els contagis. Des d’EL PERIÓDICO seguim l’evolució de la pandèmia a la ciutat metropolitana amb les xifres que ofereix la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya.

27 d’octubre: 17.489 casos positius

A data del 26 d’octubre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.489 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.489 casos, 335 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 348 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 2 colomencs ingressats amb la malaltia. La corba del risc de rebrot decreix i torna a situar-se en nivells baixos (25). D’altra banda, 92.212 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 90.129 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

Els indicadors epidèmics de la Covid a Catalunya retrocedeixen de nou lleugerament, tot i que el nombre de positius creix en 610 respecte a ahir. La tensió hospitalària es manté estable, tant en nombre de pacients en planta com en unitats de crítics. Quant als primers, hi ha 337 persones hospitalitzades, de les quals 91 estàs en ucis, són les mateixes xifres que les comunicades aquest dimarts.

20 d’octubre: 17.467 casos positius

A data del 19 d’octubre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.467 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.467 casos, 332 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 346 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 1 colomenc ingressat amb la malaltia. La corba del risc de rebrot puja i torna a situar-se en nivells moderats (50). D’altra banda, 91.872 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 89.696 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

Catalunya manté controlada l’epidèmia en nivells de risc moderat, tot i que ha trencat la tendència a la baixa dels principals indicadors i ha tornat a créixer el risc de rebrot, la velocitat de transmissió del virus, que ja supera una Rt d’1 a l’àrea de Barcelona i al conjunt de Catalunya. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja avisava la setmana passada que la Rt podria superar el punt, tot i que els efectes queden diluïts per l’eficàcia de la vacunació. Malgrat això, les bones dades globals dels últims dies han empès a relaxar encara més les restriccions a partir d’aquest cap de setmana i a ampliar aforaments.

15 d’octubre: 17.442 casos positius

A data del 14 d’octubre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.442 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.442 casos, 332 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 346 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 3 colomencs ingressats amb la malaltia. La corba del risc de rebrot puja, però es manté en nivells baixos (25). D’altra banda, 91.696 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 89.507 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

El coronavirus continua un dia més retraient-se a Catalunya, que s’acosta al nivell baix de risc de rebrot, i amb una tensió hospitalària que va a menys. Segons les dades d’incidència actualitzades aquest divendres per Salut, avui hi ha un total de 338 persones hospitalitzades (una més que ahir), de les quals 92 (set menys) estan a l’uci.

13 d’octubre: 17.432 casos positius

A data del 12 d’octubre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.432 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.432 casos, 332 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 346 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 2 colomencs ingressats amb la malaltia. La corba del risc de rebrot decreix i se situa en nivells baixos (21), i es manté la caiguda generalitzada des que es va incrementar notablement a finals de juny. D’altra banda, 91.532 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 89.279 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

La Covid continua anant de baixa a Catalunya, on la caiguda d’indicadors de la pandèmia i la notable millora de la situació als hospitals ha portat a eliminar pràcticament totes les restriccions a partir d’aquest divendres, segons va anunciar aquest dimarts el president Pere Aragonès. Així, aquest dimecres segueix la tendència: a les ucis dels hospitals catalans hi ha 96 pacients amb Covid (un menys que ahir) i en total 342 persones estan ingressades (dos menys).

8 d’octubre: 17.418 casos positius

A data del 7 d’octubre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.418 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.418 casos, 332 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 346 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 5 colomencs ingressats amb la malaltia. La corba del risc de rebrot baixa i es manté en nivells moderats (31), i es manté la caiguda generalitzada des que es va incrementar notablement a finals de juny. D’altra banda, 91.326 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 88.820 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

Catalunya torna a poc a poc a la normalitat, amb la reobertura de discoteques i la ràpida recuperació dels aforaments en la cultura. I tot això, amb unes dades positives de la incidència del virus: segons l’informe d’aquest divendres de Salut, avui hi ha 107 persones ingressades a les ucis dels hospitals catalans, tres menys que ahir, una xifra que es no produïa des de finals de juny i principis de juliol d’aquest any. Quant a ingressats, la xifra puja lleument: en són 405, sis més que ahir.

5 d’octubre: 17.406 casos positius

A data del 4 d’octubre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.406 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.406 casos, 332 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 346 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 4 colomencs ingressats amb la malaltia. La corba del risc de rebrot baixa i es manté en nivells moderats (34), i es manté la caiguda generalitzada des que es va incrementar notablement a finals de juny. D’altra banda, 91.171 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 88.413 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

Notícies relacionades

L’epidèmia de coronavirus afluixa en el conjunt de Catalunya i es manté en nivells moderats, amb menor pressió als hospitals i amb indicadors que malgrat dies pujant lleugerament tornen a la baixa. Amb una mitjana de tres morts per Covid al dia i uns 350 casos de nous diagnòstics, l’epidèmia continua controlada i els epidemiòlegs consideren que pot mantenir-se així fins que augmenti la immunitat de grup si no arriba una nova variant que sigui més contagiosa. Amb aquestes dades, Catalunya ha decidit reobrir les discoteques aquest divendres.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO