Municipalització

Santa Coloma constitueix una empresa per a la gestió directa de les escoles bressol municipals

Aquest servei compta amb un pressupost anual d’uns 3,3 milions d’euros

Santa Coloma constitueix una empresa per a la gestió directa de les escoles bressol municipals
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha constituït l’empresa BRESSOLGRAMENET S.A. per a la gestió del servei municipal d’escoles bressol a partir del curs vinent (2021-2022). Es tracta d’una societat mercantil local de capital social íntegrament pública que «permetrà un canvi cap a un model de gestió més directe, sostenible i eficaç», afirmen des del govern local.

El consistori ha aprovat la constitució de la nova empresa municipal en la seva sessió plenària de juliol, després que a l’abril s’anunciés l’inici del procediment cap a la municipalització del servei d’escoles bressol de la ciutat. L’empresa, que compta amb els seus propis estatuts i òrgans de direcció i administració, serà gestionada per un gerent.

Des de l’Ajuntament assenyalen que, segons l’estudi de viabilitat realitzat, l’import de despesa de funcionament per a l’any base en el model actual, en el qual cada escola bressol municipal és gestionada per una empresa adjudicatària, se situaria entorn dels 3,4 milions d’euros, «mentre que en un model gestionat per l’empresa municipal seria d’aproximadament 3,3 milions d’euros», afegeixen. Així doncs, s’estima que, amb aquesta iniciativa, es podrà estalviar aproximadament 114 mil euros en el pressupost anual.

El nou model de gestió del servei «permetrà també l’homogeneïtzació de les condicions d’unes 140 treballadores, a les quals se subrogaran els contractes», remarquen des de l’executiu colomenc.

20 anys de la xarxa pública d’escoles bressol

El desplegament de la xarxa pública iniciat el curs 2000/2001 va significar la implementació d’un servei públic amb una oferta inicial gairebé inexistent. Actualment, la ciutat té un total de 8 escoles, a les quals se n’afegirà una de nova al carrer d’Amèrica, amb una ocupació del 98% l’any 2019.

Notícies relacionades

Si bé l’oferta de places previstes en un inici era de 600 en deu anys, s’ha disposat de 656 places que, a la pràctica, ha suposat acollir més de 700 nens en determinats moments per necessitat d’escolaritat. La quota mitjana mensual del servei d’escola bressol es troba al voltant dels 164 euros i la quota mitjana del servei de menjador se situa en aproximadament 131 euros. 

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO