SEGURETAT CIUTADANA

Tretze mossos d'esquadra s'afegeixen a la plantilla de Santa Coloma de Gramenet

Se sumen també 18 aspirants en pràctiques de la Policia Local, que començaran a treballar aquesta setmana

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
EFE

La plantilla de Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Gramenet ha sumat 13 nous agents en pràctiques que acaben de sortir de l’Escola de Policia i que s’integraran a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) a partir d’aquest dilluns.

Els 13 agents han sigut benvinguts per l’alcaldessa, Núria Parlon, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, en un acte al municipi en el qual s’ha destacat l’important nombre de mossos de la nova promoció que s’han destinat a l’àrea metropolitana de Barcelona.

En el seu discurs, Buch s’ha compromès a impulsar més promocions i ha asseverat que el seu departament està «permanentment amb el termòmetre posat per veure quina és la realitat i com s’han d’ajustar les plantilles».

Als 11 homes i dues dones que s’incorporen avui a l’ABP de Santa Coloma de Gramenet s’hi sumen també 18 aspirants en pràctiques de la Policia Local –14 homes i quatre dones–, que començaran a treballar aquesta setmana.

Pal·liar la sensació d’inseguretat

L’increment de recursos policials en aquesta ciutat, limítrofa amb Barcelona, era un dels compromisos de la gestió de Buch, que en l’última Junta de Seguretat Local va prometre ampliar els efectius per pal·liar la sensació d’inseguretat i l’augment del 3 % dels delictes, segons dades de la Generalitat.

Notícies relacionades

D’altra banda, tal com ha recordat l’Ajuntament, la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat és «notable» a Santa Coloma de Gramenet, on sol ser habitual veure patrulles mixtes de Mossos amb agents de la Policia Local, membres del Cos Nacional de Policia o de la Guàrdia Civil.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA