SEGURETAT CIUTADANA

Veïns de Santa Coloma colpegen i retenen un lladre després que robés una dona gran

La dona, de 82 anys, va haver de ser traslladada a l'hospital, tot i que va ser donada d'alta més tard

El presumpte autor del robatori va ser detingut i aquest dilluns ha passat a disposició judicial

29/08/2019 Agents de patrulla dels Mossos d’Esquadra.

29/08/2019 Agents de patrulla dels Mossos d’Esquadra. / MOSSOS D'ESQUADRA (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Un grup de veïns de Santa Coloma de Gramenet van agredir i retenir dissabte passat, 20 de juny, un jove que suposadament havia robat a una senyora gran. La plataforma Helpers va difondre un vídeo via xarxes socials en el qual es veuen almenys cinc persones colpejant, trepitjant i sacsejant el suposat lladre, prenent-se així la justícia per la seva mà.

Des de Mossos expliquen que, cap a les 20.30 h de dissabte, un jove va fer una estrebada a una senyora de 82 anys per treure-li una cadena d’or. A conseqüència d’aquesta acció, la dona va haver de ser traslladada a l’hospital, tot i que va ser donada d’alta més tard.

Una patrulla del cos de policia es va personar al lloc dels fets requerida pel grup de veïns que havia retingut el jove, que va ser detingut i aquest dilluns ha passat a disposició judicial. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra mantenen la investigació oberta.

Increment de la inseguretat

També aquest mateix cap de setmana, un home va acabar ingressat en estat greu després de patir un intent de robatori a Badalona. En les últimes setmanes, diferents municipis metropolitans i del Maresme han destacat un increment de la delinqüència, com a Mataró, on el conseller d’Interior, Miquel Buch, va revelar que la delinqüència ha augmentat un 4% l’últim anyprincipalment per furts.

Aquesta situació ha portat grups de veïns a organitzar-se i a prendre’s la justícia per la seva mà, com a Premià, on una cinquantena de veïns va atacar amb pedres uns joves migrants residents d’un pis ocupat. A Mataró, aquest diumenge 21 de juny, un centenar d’integrants de les patrulles ciutadanes de la localitat es van concentrar davant un pis ocupat, tot i que en aquesta ocasió no hi va haver incidents i es va arribar a un acord entre les parts.

Des de Helpers han anunciat que el pròxim 5 de juliol veïns de Santa Coloma sortiran al carrer per reclamar «més seguretat».

Més pressió policial

La delinqüència a Santa Coloma de Gramenet ha augmentat un 3% l’últim any, mentre que les detencions han crescut un 10,7% a la localitat. Tot i que les entitats veïnals assenyalen que l’arribada dels serenos ha millorat la sensació de seguretat, des del consistori colomenc treballen amb més camins per reforçar-la, ja que els serenos no tenen competències policials.

Notícies relacionades

Així, a petició del consistori, Buch va assenyalar que augmentarà la presència d’agents de Mossos al municipi amb part dels efectius de la nova promoció. L’Ajuntament pretén que la pressió policial millori el control de la seguretat ciutadana i la reducció dels delictes, que tenen una ràtio per cada 1.000 habitants del 54,2, per sota de la mitjana catalana.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA