OPERACIÓ POLICIAL

Els Mossos desarticulen un grup criminal que robava en domicilis del Baix Llobregat amb el mètode dels marcadors

Al juny es va iniciar la investigació i la detenció d'aquestes tres persones, que se suma a tres arrestats més a començaments de setembre

Al domicili que tenien a Santa Coloma s'ha trobat joies i rellotges i material per forçar panys

egsw9i6wsaafcrh

egsw9i6wsaafcrh

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres membres d’una organització georgiana dedicada a robar en domicilis del Baix Llobregat. Queda desmantellat el grup després que a començaments de setembre ja s’haguessin arrestat tres persones més. 

La investigació va començar el juny, quan els Mossos van detectar la proliferació de marcadors de cua en diverses poblacions de la comarca. 

Els tres primers membres van ser detinguts el 4 de setembre, i els més recents el 28, durant un operació policial al Prat de Llobregat. Aquests últims han ingressat en presó preventiva.

Després de constatar un augment dels marcadors en vivendes de la comarca, els policies van identificar els membres del grup criminal que els havien deixat abans de cometre els robatoris. 

Estava format inicialment per quatre persones, que haurien robat en domicilis de Sant Joan de Vilatorrada, la Garriga i Sant Andreu de la Barca. Els agents van detenir el 4 de setembre tres dels principals investigats i van recuperar diversos objectes robats als domicilis que els arrestats tenien a Barcelona i Sabadell.

Segona fase de la investigació

Els investigadors van constatar, no obstant, la participació d’altres integrants del grup en els robatoris. Aquestes organitzacions cada vegada més tendeixen a no establir estructures clarament definides i tenen sistemes horitzontals de caràcter cooperatiu.

Una segona fase de la investigació va permetre identificar una altra part de l’organització criminal, tres homes de nacionalitat georgiana de 38, 41 i 54 anys. Els policies els van aturar durant la matinada del 28 de setembre quan, durant un operació policial, els van detectar novament al Prat de Llobregat. 

Davant de la possibilitat que haguessin comès un altre robatori van poder detenir dos dels lladres de manera immediata i, posteriorment, un tercer quan pretenia recollir amb un vehicle els seus dos col·laboradors.

El mateix dia es va registrar el domicili que els tres investigats tenien a Santa Coloma de Gramenet i els agents van trobar gran quantitat de joies i rellotges, a més de material per marcar domicilis i eines per forçar panys i obrir portes.

Notícies relacionades

Els tres arrestats van passar el 30 de setembre a disposició judicial del jutjat de guàrdia del Prat, que va decretar presó provisional.

Més notícies de Santa Coloma