AJUTS PER AL LLOGUER

El 2 de gener s'obre el termini perquè els mil·lenistes optin a una ajuda per pagar el lloguer

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet destinarà 750.000 € perquè els joves accedeixin a una vivenda

alquiler

alquiler

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els joves mil·lenistes(d’entre 18 i 38 anys) són una generació que pateix grans dificultats per accedir a la vivenda. No obstant, a partir del 2 de gener, els mil·lenistes  

Així mateix, a partir del 2019, el consistori també posarà en marxauna línia de subvencions destinades a propietaris de vivendes buides per incentivar-los a llogar. Amb aquesta fórmula, també es busca combatre els preus abusius del mercat immobiliari actual.

La partida econòmica que l’Ajuntament preveu destinar durant el 2019 al fons d’ajuts al lloguer per a joves és de 750.000 €,i al fons de subvencions per a persones propietàries de vivendes buides és de 150.000 €.

Ajuts per a mil·lenistes

Gràcies a aquesta ajuda municipal, les persones nascudes en les dècades dels 80-90 podran beneficiar-se de fins a 200 € mensuals durant un màxim de 5 anys per pagar el lloguer. La quantitat serà assignada en funció de la renda, del nombre de persones i dels ingressos de la unitat de convivència.

El termini per entregar les sol·licituds serà del 2 de gener al 28 de febrer del 2019 per a contractes firmats entre l’1 de juliol i el 31 de desembre del 2018. Els contractes firmats a partir de l’1 de gener es podran presentar en la pròxima convocatòria del 2019.

Segons el consistori, els mil·lenistes també podran optar a ajuts per a la formalització del contracte de lloguer, fins a un màxim de 800 €, així com per cobrir les despeses de fiança, fins a un màxim de 1.600 €.En aquest cas, el termini de les sol·licituds serà des del 2 de gener fins al 31 d’octubre del 2019. Per poder sol·licitar aquestes subvencions, la renda mensual no podrà superar en cap cas els 800 €.

Recolzament a les persones llogateres 

També s’ha incrementat el preu màxim pel qual les persones llogateres poden llogar la seva vivenda, si volen rebre els diferents ajuts que oferirà l’Ajuntament, que passen de 500 € mensuals a 600 €.

Les persones llogateres que compleixin aquest requisit podran beneficiar-se d’una subvenció de l’impost de béns immobles (IBI), fins a un màxim de 600 €; d’una subvenció per a la rehabilitació de la vivenda que es vulgui llogar, fins a un màxim de 6.000 €; i d’una subvenció de les despeses de tramitació de la cèdula d’habitabilitat i del certificat energètic, fins a un màxim de 200 €. El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el 2 de gener i finalitzarà el 31 d’octubre del 2019.

A part de tots aquests ajuts, el programa també inclou la mediació entre la propietat i les persones arrendatàries en cas d’incidències a la vivenda, així com la tramitació gratuïta del contracte de lloguer i de la seva finalització.

Notícies relacionades

Les persones interessades en aquests ajuts poden dirigir-se al’Oficina Local de Vivenda, a les instal·lacions de l’empresa municipal Gramepark, a la plaça de José Cámara de la Hoz, s/n, al barri del Raval. 

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA