Economia social

L'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord accentua la seva mirada feminista

Fins al moment aquesta institució ha atès 2.500 persones i ha recolzat 17 cooperatives, 8 a Santa Coloma i 9 a Badalona.

La majoria de les noves empreses creades sota la fórmula de cooperativa han sigut impulsades per dones.

ateneu-cooperatiu

ateneu-cooperatiu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tercera edició del’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, a causa de l’èxit de les dues anteriors, es presenta amb diverses novetats. El principal objectiu d’aquesta nova edició és arribar a més de 1.300 persones, prestar més de 1.000 hores d’acompanyament individualitzat i ajudar la creació de més de 50 projectes d’economia social i solidària. Però, sobretot, accentuar la seva mirada feminista, tenint en compte que la majoria de cooperatives creades fins al moment han sigut impulsades per dones.

A més, l’any que ve, l’Ateneu impulsarà moltes altres activitats, com la dinamització d’una taula territorial, s’organitzarà un concurs per premiar els millors projectes emprenedors d’economia social i solidària i es continuaran detectant bones pràctiques territorials. També s’acostarà a la ciutadania aquesta nova mirada de fer economia a través d’exposicions o fires, entre altres actes lúdics. El pressupost per a aquesta tercera edició és de 222.000 €.

La presentació d’aquesta nova edició de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, celebrada ahir dijous a Santa Coloma de Gramenet, amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa d’aquesta localitat, Núria Parlon, també va servir per fer balanç dels dos últims anys. Des de la seva posada en marxa, l’entitat ha atès 2.500 persones i ha recolzat 17 cooperatives, 8 de les quals s’han constituït a Santa Coloma i 9 a Badalona. I totes estan actives en l’actualitat.

Notícies relacionades

Aquest és un dels 14 ateneus cooperatius que es distribueixen per tot Catalunya. El programa rep el finançament del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet