INVERSIÓ DE 2,9 MILIONS

Santa Coloma convertirà una antiga fàbrica farmacèutica en un espai feminista

En el nou equipament públic es faran formacions sobre igualtat de gènere i s'impulsaran projectes d'economia social i feminista

L'alcaldessa Núria Parlon ha explicat que la creació d'un nou centre es deu a les "preocupants" dades d'ocupació de les dones

Núria Parlon, en la presentació del nou espai feminista de Santa Coloma.

Núria Parlon, en la presentació del nou espai feminista de Santa Coloma.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Santa Coloma remodelarà l'antiga fàbrica farmacèutica de la CIBA per convertir-la en un "Centre de recursos per a dones", amb l'objectiu de "crear condicions d'ocupació per combatre la pobresa que afecta les dones de la ciutat".

El nou equipament públic tindrà una extensió aproximada de 6.000 metres quadrats, on conviuran diferents espais destinats a afavorir l'ocupació de les dones, fer formacions en matèria d'igualtat de gènere i impulsar projectes d'"economia social, solidària i feminista".

La primera fase del projecte, que està previst que s'acabi durant el primer trimestre de 2019, inclourà tots els recursos integrals per a les dones, com la millora dels recursos que ja s'ofereixen al Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) i un espai dedicat a la memòria històrica de les dones de la ciutat.

Viver, laboratori i formació

Viver, laboratori i formació

Durant la primera fase també s'instal·laran un viver per a entitats de dones, un laboratori per acollir i impulsar noves iniciatives en polítiques públiques de gènere i l'espai de formació, que acollirà diferents experiències acadèmiques en el camp del feminisme.

Durant la segona fase, en canvi, s'adaptaran els espais i s'instal·laran els programes de foment de l'economia social i dels projectes d'emprenedoria, que està previst que s'acabin a finals del 2019.

La rehabilitació de 'La CIBA', com es coneix l'edifici, significarà una inversió total de 2,9 milions d'euros, dels quals 2,2 milions són inversió pública municipal i 750.000 euros provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

"Preocupants" dades d'ocupació de les dones

"Preocupants" dades d'ocupació de les dones

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon (PSC), ha explicat que la decisió de transformar aquest espai emblemàtic, que també va ser seu dels jutjats i d'un institut, en "un centre de recursos integrals per treballar per la igualtat" es deu a les "preocupants" dades d'ocupació de les dones a la ciutat.

Segons dades del Departament d'Empresa i Ocupació, recollits per l'Ajuntament de Santa Coloma, del 2016 al 2017 l'atur d'homes es va reduir un 15 % a la ciutat, mentre que el de les dones s'ha reduït només un 3,54 % i ja suposa el 53,81 % del total de l'atur a la ciutat.

"Volem promoure projectes perquè les dones tinguin més facilitat d'emprendre, ja que el 62 % dels projectes empresarials de la ciutat estan impulsats per homes i els impulsats per dones no arriben al 40 %, malgrat que les dones són majoria en els cursos de formació", ha explicat Parlon.

Primer centre de Catalunya i Espanya

Primer centre de Catalunya i Espanya

L'alcaldessa de Santa Coloma ha destacat que es tracta del primer centre d'aquest tipua tant a Catalunya com a Espanya i ha assenyalat que 'La CIBA' formarà part de la xarxa europea de centres de recursos per a dones, i esperen que es converteixi "en un centre de referència per a projectes feministes".

Notícies relacionades

Per la seva banda, grups de l'oposició com Gent d'Esquerres o Ciutadans han fet públic que no opinaran sobre el projecte perquè "ens n'hem assabentat a través d'un comunicat sense rebre les explicacions pertinents, cosa que ens ha impedit fer les tasques de fiscalització que ens tocarien com a grup de l'oposició".

Santa Coloma de Gramenet