Dos colomencs, Raúl Moreno i Gabriela Serra, diputats en el nou Parlament

Els electes anaven a les llistes del PSC i la CUP, respectivament, i s'estrenen en el càrrec

Marc Vives, Anna Vives, l’alcaldessa Núria Parlon i el regidor Raúl Moreno, durant la presentació del circuit ’Sumant capacitats’, al teatre Sagarra. / AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA

Marc Vives, Anna Vives, l’alcaldessa Núria Parlon i el regidor Raúl Moreno, durant la presentació del circuit ’Sumant capacitats’, al teatre Sagarra.
D’esquerra a dreta, l’urbanista Jordi Borja, l’historiador Xavier Domènech i l’activista Gabriela Serra.

/

2
Es llegeix en minuts
J. S. / SANTA COLOMA DE GRAMENET

El nou Parlament sorgit de les eleccions del 27 de setembre comptarà amb dos diputats de Santa Coloma de Gramenet. Es tracta de Raúl Moreno (PSC) i Gabriela Serra (CUP).

Nascut a Santa Coloma fa 36 anys i pare d'un nen de 4 anys, Raúl Moreno és un home de partit amb àmplia experiència com a regidor, ja que ho va ser a l'ajuntament de la ciutat durant tres mandats, assumint responsabilitats en les àrees de Joventut, Infància i Cultura (2003-2007); tinent d'alcalde d'Urbanisme i Via pública (2007-2011) i tinent d'alcalde de Benestar social i Família (2011-2015).

Abans de ser elegit regidor a l'ajuntament el 2003, havia treballat com a animador sociocultural en l'empresa privada. Va formar part del sindicat estudiantil AJEC i va presidir les associacions JoveColoma i SC Media. Militant del PSC i la Joventut Socialista de Catalunya (JSC). Entre el 2007 i el 2009 va ser primer secretari nacional de la branca juvenil del partit, membre de l'executiva nacional del PSC com a membre nat i vice primer secretari de la Federació del Barcelonès Nord del PSC (2007-2010).

Actualment, forma part de l'executiva del PSC de Santa Coloma, del Consell Nacional i és delegat de la sectorial de Política Social del partit.

NASCUDA A MATARÓ PERÒ COLOMENC D'ADOPCIÓ

Per la seva banda, Gabriela Serra, nascuda a Mataró fa 63 anys encara que és colomenca d'adopció des del 1975, quan va arribar a la ciutat per treballar com a mestra a l'escola Lluís Millet de Singuerlín. Veterana activista social, va ser presidenta de l'associació de veïns d'aquest barri. En una entrevista recent al diari digital 'Crític', Serra recordava les lluites veïnals de mitjans dels 70 a la ciutat: "Era una ciutat profundament moguda, bel·ligerant, combativa. A Santa Coloma ningú li ha regalat res: tot el que s'ha aconseguit ha sigut a força de lluita, lluita i lluita (...). Té lluites absolutament triomfants, com va ser tota la lluita de l'ensenyament, gràcies a la qual es va aconseguir una dotació d'escoles públiques com no havíem pensat mai que es podien tenir. Quan jo hi vaig arribar, Santa Coloma era la ciutat dels nens, hi havia nens i nenes per tot arreu. I la ciutat de les lluites... Des de demanar escoles fins a semàfors, zones verdes o pel transport públic. Vam arribar a segrestar dos autobusos".

Notícies relacionades

Serra també va ser militant del moviment anti-OTAN, va formar part de les Brigades Internacionals de Pau a Guatemala entre el 1987 i el 1989 i va ser presidenta de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament. També ha sigut militant de Cercles Obrers Comunistes i del Moviment Comunista de Catalunya (MCC). Actualment, forma part d'Entrepobles, la Fundació per la Pau, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, la Plataforma Pau i Democràcia i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Tot i anar com a independent en les llistes de la CUP del 27 de setembre passat, des de fa temps està estretament relacionada amb la formació anticapitalista i independentista, de la qual es considera "una fan i una amiga profunda". Ja va ser candidata a diputada al Parlament el 1984, formant part de la candidatura del MCC com a número 3. També va ser cap de llista de la mateixa formació en les primeres eleccions municipals democràtiques del 1979 a Santa Coloma.