Nou atac al monument a les víctimes del nazisme a Santa Coloma

L'Amical de Mathausen denuncia que aquests atacs busquen "denigrar les víctimes" i que no s'han de tractar-los com una simple gamberrada

El monument a les víctimes del nazisme, objecte d’una gamberrada a Santa Coloma.

El monument a les víctimes del nazisme, objecte d’una gamberrada a Santa Coloma. / AMICAL DE MATHAUSEN

1
Es llegeix en minuts
J. S. / Santa Coloma de Gramenet

L'Amical de Mathausen ha denunciat que el monument erigit a Santa Coloma en record de les víctimes del nazisme, situat al jardí de la torre Balldovina, ha estat objecte de greus desperfectes.

A inicis d'any, la placa del monument que recorda la tragèdia dels camps nazis va ser totalment destrossada, així com el conjunt, en què es van fer diverses pintades. En aquell moment, l'Ajuntament va substituir la placa, va netejar el monument i va arreglar l'entorn però els vàndals hi han tornat.

Notícies relacionades

Aquesta insistència ha provocat la reacció de l'entitat, que ha llançat un crit d'alerta a través de la seva pàgina de Facebook: “Aquests actes, llastimosament, no són aïllats ni són una simple gamberrada; s'emmarquen en una estratègia denigradora de les víctimes del nazisme i davant aquests fets mostrem la nostra ferma condemna en la mesura que són símbol d'exaltació de la intolerància”.

Llegiu més informacions de Santa Coloma a l'edició local