Del 20 al 23 d’abril

Els llibreters de Sant Antoni s’avancen al Sant Jordi amb un mercat de quatre dies

Aquest referent en llibres de segona mà, rareses i col·leccionisme escalfa motors amb parades obertes de dijous a diumenge

  • Així serà el temps per al Sant Jordi 2023: ¿plourà a Barcelona?

  • Així és la superilla literària per al Sant Jordi 2023 a Barcelona | MAPA

Els llibreters de Sant Antoni s’avancen al Sant Jordi amb un mercat de quatre dies

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Els llibreters del Mercat de Sant Antoni celebra Sant Jordi obrint les parades tres dies abans de la jornada habitual. El mercat del llibre i el col·leccionisme s’avança així a una diada que espera igualar els números dels anys previs a la pandèmia. I que aquest any cau just diumenge, el dia estrella d’aquests encants.

El tradicional Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni, amb el suport de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i l’ajuntament, organitza aquest esdeveniment cultural a la marquesina del carrer Urgell (entre els carrers de Tamarit i Manso), on un grup de botiguers obriran les parades de 09.00 h a 20.00 h del dijous 20 d’abril al dissabte 22, un dia abans de la diada de Sant Jordi.

Paradas obertes

Notícies relacionades

La prèvia de la diada no mobilitza tot el mercat, sinó els comerciants que, pel gènere que venen, han vist una oportunitat en aquest format extrallarg. Així, un total de set parades estaran obertes aquests tres dies previs a la jornada dominical. Són les llibreries La Dolce Vita, Dávila, Fictícia, J.J Còmics, Dragón, CiberCiff i Llibres de Companyia, que disposaran de diferents seleccions de llibres i còmics per als lectors que no puguin esperar a celebrar la festa del llibre diumenge vinent.

Oberts també a Sant Jordi

A més, el fet que aquest any Sant Jordi caigui diumenge fa que la festivitat coincideixi amb l’històric Mercat de Sant Antoni. Estarà obert tot el dia de 8.00 h a 20.00 h. Així doncs, la festa del llibre se celebrarà de valent al centre de Barcelona: al voltant del passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya amb la superilla literària tallada al trànsit, al nucli antic amb la reconquesta de la Rambla i el barri de Sant Antoni amb el gaudi popular del mercat dominical.