Els llibres de Sant Jordi: esports

ealos33511283 barcelona 2016  04 11 icult   l escriptor sergi pa160414202750

ealos33511283 barcelona 2016 04 11 icult l escriptor sergi pa160414202750

2
Es llegeix en minuts

CONFESSIONS D’UN CULER DEFECTUÓS / CONFESIONES DE UN CULÉ DEFECTUOSOSergi  PàmiesEmpúries / Destino. 15,50 €

El defecte original de Sergi Pàmies ve de la seva experiència infantil a l’exili: no ser antimadridista i ser fidel al Cruyff de l’Ajax abans que al Barça (de fet, l’holandès ocupa pràcticament mig llibre). A part d’això, no se separa tant dels trets essencials del culer rondinaire. Li agrada que al Camp Nou hi hagi silenci i murmuris contra els jugadors, li agrada Laporta i prefereix oblidar Núñez.


LA MANO DE DIOSPhillip KerrRBA. 15 €

Cansat del seu detectiu nazi Bernie Gunther i sense massa èxit en els seus altres intents literaris, Kerr va provar un regat arriscat: intentar combinar novel·la negra i futbol. El que podria haver sigut un nyap ha funcionat, i la sèrie protagonitzada per Scott Manson ja va pel segon títol. En el primer, va matar un entrenador que s’assemblava a Mourinho; en el segon, el que mor és un jugador d’un equip de la ciutat de Londres durant un partit a Atenes.


RELATS SOLIDARIS DE L'ESPORT / RELATOS SOLIDARIOS DEL DEPORTEAAVV10 €

A la venda només a El Corte Inglés. 52 periodistes esportius (Ramon Besa, Emilio Pérez de Rozas, David Torras, Joan Domènech, Marcos López) s’han tornat a reunir per escriure un llibre de relats amb fins solidaris. Els ingressos per aquesta edició, la 12a, aniran destinats a l’Associació Catalana de Trastorns Metabòlics Hereditaris (PKU). Aquesta vegada és Luis Suárez qui apadrina l’edició.


CUANDO ÉRAMOS LOS MEJORESEarvin Magic Johnson i Larry BirdContra. 21,90 €

Cara a cara entre els dos acèrrims rivals que al capdavant de Los Angeles Lakers i els Celtics de Boston es van repartir vuit campionats i van tornar l’esplendor al bàsquet nord-americà de la NBA. Els dos jugadors expliquen a Jackie MacMullan els seus records: Est contra Oest, físic contra canell, espectacle en moviment contra bàsquet estàtic de la vella escola, negre contra blanc… Un apartat recorda les aventures del Dream Team quan van jugar a Barcelona.


DOS HORASEd CaesarDebate. 16,90 €

El periodista traça la història de la marató, explora el mecanisme psicològic que s’amaga darrere la fixació per un repte tan extrem com  és la prova dels 42 quilòmetres i 195 metres, i repassa la tècnica que fa possible que el cos humà pugui arribar al límit. I a l’horitzó, un cim que fins no fa gaire temps es considerava inabastable, però que es creu que en l’actualitat pot estar ja a prop: rebaixar la marca de les dues hores al traspassar la línia de meta.


100 CURSES QUE HAS DE FER ALGUNA VEGADA A LA VIDASebas GuimCossetània. 14,70 €

Notícies relacionades

El fenomen runner fa un parell d’anys que està deixant empremta en la producció editorial: des de textos motivacionals que fan de córrer gairebé una eina d’autoajuda, fins als més tècnics. En aquest volum, el periodista i corredor Sebas Guim recull un repertori de reptes impossibles de completar: des de les grans carreres populars fins a desafiaments radicals sobre gel, dunes o cims.


ESCOLTANT CRUYFFEdwin WinkelsCossetània. 10,68 €

Versió actualitzada, després de la mort del mite del barcelonisme, de les 150 frases de Johan Cruyff que van definir la personalitat de l’entrenador holandès, recollides pel seu compatriota Edwin Winkels. Un altre llibre que es pot convertir en un homenatge és 'Futbol' (Ediciones B, en català i en castellà), l’únic llibre firmat pel mateix esportista, publicat el 2012 i en què va exposar la seva filosofia futbolística.