A partir del 23 d’agost

Aterra de nou a Sant Cugat un desafiament, 30 dies caminat per a una teràpia de drogodependència

A1-148722739.jpeg

A1-148722739.jpeg / RG7_EXTERNAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘TransEines’ torna a Sant Cugat, una iniciativa que té la voluntat de fer teràpia a través de l’esport i la reflexió. Aquest divendres 4 d’agost s’ha presentat a la sala de plens del consistori vallesà la cinquena edició d’aquest gran desafiament. Un grup de persones –aquest en total vuit– amb problemes d’addiccions recorrerà Catalunya a peu (gairebé uns 700 quilòmetres) com a part de la teràpia. El tret de sortida serà el 23 d’agost i acabarà el 22 de setembre.

El repte esportiu té un doble vessant, d’una banda, «és purament terapèutic» i d’altra banda, «és una reflexió personal a través d’un diari que cadascú fa a la tarda», exposen des de l’associació. 

L’impulsor del projecte –nascut el 2018– i qui pilota el grup és Àlex Florensa, psicòleg clínic de Sant Cugat especialitzat en addiccions. Explica que els addictes passen un mes fent un «tractament intensiu, recuperant hàbits saludables com ara cura de la higiene personal i del seu material, ordre amb els horaris, una bona alimentació, exercici físic diari fent ruta, teràpia grupal diària.»

Així, treballen cada dia un valor diferent que els fa de fil conductor per redactar el diari. Els pacients que no caminen fan de suport de l’equip juntament amb un monitor i treballen altres aspectes com el servei, l’organització i la col·laboració.

A més, el responsable del projecte, Florensa, fa una xerrada als habitats de totes les poblacions per on passa la travessia. Alguns dels pacients l’acompanyen i també expliquen el seu testimoni, cosa que els va molt bé per reforçar la consciència de la malaltia i per fer-los sentir útils.

El recorregut d’aquest any és Viehla, Esterri d’Àneu, Bellver – la Molina, Ribes de Freser, Camprodon, Olot, Besalú, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm, Roda de Ter, Santa Maria d’Oló, Balsareny, Cardona, Solsona, Calaf, Puigverd, les Borges Blanques, Albi, l’Espluga de Francolí, Alcover, Montbrió del Camp, Falset, Gandesa, Alcanar, Vilafranca del Penedès i, finalment, Sant Cugat del Vallès.

Notícies relacionades

A la presentació també hi ha assistit l’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, que ha animat els participants que el 23 d’agost començaran a recórrer a peu tot Catalunya.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat 

Temes:

Sant Cugat