Àrea maternoinfantil

L’hospital SJD de Sant Boi treu un nou portal destinat a les futures mares del Baix Llobregat

El nou portal presenta una recopilació de recursos documentals i audiovisuals vinculats a l’atenció de la dona en l’àmbit maternoinfantil

L’hospital SJD de Sant Boi treu un nou portal destinat a les futures mares del Baix Llobregat

SJD

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi (Baix Llobregat) ha publicat aquesta setmana un nou portal destinat a totes les dones que volen ser mares a l’àrea del Baix Llobregat, amb informació detallada sobre el model d’atenció de l’àrea maternoinfantil del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi i tots els recursos necessaris per prendre la decisió de tenir un fill en aquest hospital.

L’àrea maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi, que atén anualment una mitjana de 1.300 parts, està focalitzada en l’atenció a la maternitat «respectada, acompanyant la dona en les decisions preses durant l’embaràs, en el moment del part i en l’atenció neonatal», indiquen des de l’hospital.

«El nostre objectiu és ser al costat de les necessitats de la població que atenem, coneixent les seves expectatives i mostrant un model d’atenció que es basa en l’acompanyament integral a la mare, la seguretat de la mare i el nadó i el respecte a la presa de decisions», explica Clara García Terol, matrona i supervisora del procés maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi.

En l’actualitat, el SJD Hospital de Sant Boi destina 1.600 metres quadrats a l’atenció a la dona i al nen, ofereix atenció neonatal, compta amb un quiròfan altament equipat, quatre ales de dilatació i part, dos boxes d’urgències, dos boxes d’observació i 20 habitacions individuals, i posa el focus en l’atenció de qualitat a mare i nadó, però assegurant la intimitat de tot el procés de part.

Nou portal

El nou portal presenta, en un format intuïtiu i de fàcil navegació, una recopilació de recursos documentals i audiovisuals vinculats a l’atenció de la dona en l’àmbit maternoinfantil. En ells hi ha recopilada informació per a embarassades i parelles (a través de l’Escola de Mares i Pares, exercicis aptes durant l’embaràs, la llista del canastrell del nadó o el pla de naixement) i també per a pares i mares (informació sobre la donació de sang del cordó umbilical, el mètode pell amb pell o el taller de lactància materna, entre d’altres).

Notícies relacionades

El SJD Hospital de Sant Boi, com a tret diferencial respecte a altres centres, posa especialment el focus en la salut mental perinatal en totes les fases de l’embaràs i del postpart, un treball conjunt que es desenvolupa amb els diferents CSMA de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. També compta amb un programa específic per atendre les parelles que viuen una pèrdua gestacional.

Més notícies del Baix Llobregat a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sant Boi