Economia local

L’última edició de la Fira de la Puríssima va generar a Sant Boi un impacte econòmic de 10 milions

El 46% de persones que van acudir a la Fira eren d’altres municipis i la despesa mitjana per persona va ser de 51 euros

La Fira de la Puríssima, de Sant Boi.

La Fira de la Puríssima, de Sant Boi. / Xavier Renau

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fira de la Puríssima atrau, cada any més, gran quantitat de visitants de fora de Sant Boi (Baix Llobregat). Així ho mostra una enquesta encarregada per l’Ajuntament de Sant Boi que es va realitzar a peu de carrer durant els tres dies de la Fira, del 6 al 8 de desembre. Prop de la meitat de les persones que van passar pel recorregut firal procedien d’altres municipis (46%).

Del nombre total de visitants, el 25% resideixen al Baix Llobregat, el 12% a la ciutat de Barcelona i la resta, en altres municipis de la província. Més del 20% procedeixen d’altres llocs de Catalunya i Espanya (especialment, de Lleida i Tarragona). El grau de fidelitat d’aquestes persones a la fira de Sant Boi és bastant elevat, ja que dos de cada tres dels visitants ja coneixien la Fira d’haver vingut altres anys, i el 80% afirmen que tornaran (una xifra que és encara més gran en el cas de les persones procedents d’altres municipis del Baix Llobregat).

Sobre un total de més de 200.000 visites, el 43% es realitzen en família, el 33% amb amigues i amics i el 29%, amb la parella. Les motivacions principals són passejar (90%) i realitzar compres (48%). En el cas de les persones de Sant Boi, la meitat visiten el recorregut firal almenys dos dies i una tercera part repeteixen tots tres dies.

D’acord amb els resultats de l’enquesta, la despesa mitjana durant els dies de la Fira és de 51,7 euros per persona (concentrada principalment en alimentació, artesania i restauració, per aquest ordre). A partir d’aquestes dades, s’estima que l’impacte econòmic global de la Fira del 2022 va ascendir a 10,1 milions d’euros.

Notícies relacionades

Aquesta xifra inclou les despeses directament vinculades a l’esdeveniment i les generades per les persones participants al recinte firal o a la resta de la ciutat (en aquest cas, sobretot en alimentació i restauració; de fet, dues de cada tres persones afirmen que fan almenys un àpat fora de casa els dies de la Fira).

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi

Temes:

Sant Boi