Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Unitat d’Atenció al Pacient amb el VIH de l’Hospital de Sant Boi consolida el seu model d’atenció

El centre és l’únic d’àmbit comarcal a Catalunya que té en marxa dos assajos clínics per provar l’eficàcia de dos fàrmacs innovadors

La Unitat d’Atenció al Pacient amb el VIH de l’Hospital de Sant Boi consolida el seu model d’atenció

Hospital de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unitat d’Atenció al Pacient amb el VIH de l’Hospital de Sant Boi (Baix Llobregat), creada el 2016, ha consolidat el seu model d’atenció que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la persona atesa.

El centre és l’únic d’àmbit comarcal a Catalunya que té en marxa dos assajos clínics per provar l’eficàcia de dos fàrmacs innovadors. D’una banda, amb un elevat nombre de pacients, s’està estudiant la medicació Long Acting, un fàrmac injectable que s’administra cada dos mesos.

D’altra banda, s’està avaluant una nova medicació antiretroviral amb un mecanisme d’acció que podria millorar notablement la vida dels usuaris.

Aquesta unitat forma part d’un dels 20 centres autoritzats a Catalunya per l’ús de la PrEp, una teràpia destinada a grups d’elevat risc i que consisteix a prendre una pastilla diària.

Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

A Catalunya, segons les dades del Departament de Salut, s’estima que unes 33.000 persones viuen amb el VIH i «un 40% de casos tenen un diagnòstic tardà», segons explica el doctor Vicenç Díaz de Brito, cap dels Serveis de Malalties i encarregat d’Unitat d’Atenció al Pacient amb el VIH de l’Hospital de Sant Boi.

En escala global, segons Díaz de Brito, els grans desafiaments de la lluita contra la sida són «el diagnòstic ràpid, millorar l’accés al tractament antiretroviral i arribar a una càrrega viral indetectable».

Notícies relacionades

Ho recorda amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, que es commemora avui dimecres, 1 de desembre.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO