Atenció psicològica

4.000 alumnes de Sant Boi assistiran aquest curs als tallers de suport emocional del Pla de xoc per a l’adolescència

Les sessions són a càrrec de professionals joves contractats per l’ajuntament

4.000 alumnes de Sant Boi assistiran aquest curs als tallers de suport emocional del Pla de xoc per a l’adolescència

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fins a 4.000 alumnes dels instituts de Sant Boi (Baix Llobregat) participaran durant aquest curs en els tallers de gestió emocional oferts per l’ajuntament en els instituts en el marc de Pla de xoc per a l’adolescència. Aquesta és una de les accions previstes per pal·liar els efectes de la pandèmia en un sector de població que ha patit especialment la situada creada pel coronavirus.

Les primeres sessions dels tallers es van fer a finals de setembre. Sis centres (INS Rafael Casanova, INS Rubió i Ors, INS Ítaca, Pedagògium COS, Salesians i Col·legi Sant Josep) van demanar oferir aquesta formació al seu alumnat.

Amb el títol ‘Omplint espais’, el catàleg municipal de tallers de suport emocional ofereix diferents modalitats de continguts que varien segons les edats. Els més sol·licitats fins ara pels centres són els que tenen a veure amb l’abordatge de l’ansietat i el reforç de l’autoestima (també el dol, la gestió de conflictes o les conductes autolesives).

Equip jove

Les sessions són a càrrec d’un equip format per dues psicòlogues i un psicòleg. L’ajuntament contracta professionals joves per desenvolupar aquestes accions amb la voluntat d’augmentar el seu impacte gràcies a una relació entre iguals i en un marc de confiança. Així mateix, es genera ocupació juvenil.

Els tallers de suport emocional i psicològic són una de les accions que formen part del Pla de xoc per a l’adolescència, que l’ajuntament i set entitats juvenils de la ciutat van firmar a principis de juliol. El pla té una dotació global d’1 milió d’euros i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Agbar.

Serveis d’atenció psicològica

A part d’aquest servei, les persones adolescents i joves poden demanar hora a serveis d’atenció psicològica individualitzada oferts habitualment per l’ajuntament (Troba’t i Assessoria psicològica per a joves El Punt).

Notícies relacionades

Les entitats vinculades a centres oberts també compten amb serveis d’assessorament i acompanyament.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO