Pla de xoc

Sant Boi presenta un pla per posar els adolescents marcats per la pandèmia al centre

L’acord compromet institucions i empreses participants a establir mecanismes per detectar les necessitats dels joves i oferir-los oportunitats

Sant Boi presenta un pla per posar els adolescents marcats per la pandèmia al centre

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jaume Funes, expert en adolescència i educació emocional, ha moderat aquesta tarda a Can Massallera la presentació del Pla de xoc d’adolescència de Sant Boi (Baix Llobregat) posant en relleu la importància de les polítiques de joventut sobretot després de la pandèmia, «ja hi havia crisi, la pandèmia l’ha complicat». En un context incert, aquesta etapa marcada per les decisions i els aprenentatges es torna encara més difícil, però aquest pla convida a pensar en «clau de futur» ja que va dirigit als habitants que gestionaran el municipi el dia de demà.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha volgut començar amb unes paraules d’agraïment a les entitats juvenils del municipi que treballen dia a dia amb els joves, però sobretot dels adolescents, una etapa difícil «que queda diluïda entre la infància i la joventut». L’alcaldessa s’ha referit al pla com un marc de referència viu per orientar i concretar les accions del municipi en aquest àmbit.

El moderador s’ha dirigit directament als adolescents presents en aquest espai de Can Massallera per preguntar-los què els havia suposat la irrupció de la pandèmia a les seves vides, aquests reconeixien veure’s perjudicats: «m’ha afectat en els estudis». Mentre uns havien aprofitat per reflexionar i plantejar el seu futur, d’altres s’havien sentit malament pel temps perdut.

Entitats i empreses

El regidor de Joventut, Marc Aguilà, ha aprofitat per destacar que el pla es tracta d’un projecte treballat al costat de les entitats que «s’ha anat construint lentament i amb moltes reunions» mitjançant la detecció de problemes. Problemes de tipus econòmic; altres derivats de l’expansió de l’entreteniment digital i els seus riscos; o de salut mental, destacant que l’Ajuntament de Sant Boi ha ofert un servei d’atenció psicològica amb fins a cinc sessions gratuïtes.

L’alcaldessa també ha manifestat la seva voluntat constant d’arribar a aliances publicoprivades per aconseguir els objectius del municipi. En aquest punt ha aprofitat per presentar la participació d’Aigües de Barcelona, el Conseller delegat de la qual, Felipe Campos, ha manifestat la voluntat de l’empresa de col·laborar amb un projecte en el qual els joves pensaran, dissenyaran i construiran els seus propis espais públics.

Taula de coordinació

El pla de xoc compta amb una taula de coordinació amb les entitats que coneixen la realitat diària (associacions, centres oberts, escoltes...) i tenen un paper clau en la implementació d’aquest. Amb la voluntat que sigui un pla viu que s’adapti al que faci falta segons el context però sempre tenint en compte els adolescents del municipi.

Notícies relacionades

Per acabar, responsables de la Diputació de Barcelona (DIBA), de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i de la Generalitat de Catalunya presents en l’acte han felicitat l’equip municipal, s’han mostrat satisfets de participar i han destacat aspectes positius com el fet d’intentar aconseguir un pla «fet des de baix».

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Joves