Projecte europeu

Una biblioteca de Sant Boi participa a The Europe Challenge amb un projecte sobre salut i sostenibilitat

Usuaris d’unes 65.000 biblioteques d’Europa aportaran idees sobre aquests reptes de futur de la nostra societat.

Una biblioteca de Sant Boi participa a The Europe Challenge amb un projecte sobre salut i sostenibilitat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi (Baix Llobregat) participa en el projecte The Europe Challenge, una iniciativa que vol afrontar alguns dels reptes europeus més importants, com el futur de la salut i el medi ambient, fomentant el treball en xarxa amb usuaris de biblioteques de tot el continent. El tret de sortida del projecte serà un acte virtual que tindrà lloc el 9 de maig, coincidint amb la commemoració del Dia d’Europa.

El projecte implica les biblioteques i les seves comunitats d’usuaris a participar en el redisseny del futur de l’espai públic, des d’una perspectiva social global. Per mitjà d’aquesta iniciativa s’organitzaran activitats i s’oferirà suport metodològic, recursos i espais per compartir experiències sobre el futur de les nostres societats més pròximes. Des de l’intercanvi cultural entre els centres, s’estudiaran reptes com la mobilitat, el clima, les migracions, la inclusió, les desigualtats, la digitalització i l’accés a la sanitat, entre d’altres.

En el cas concret de Sant Boi, es treballarà com les biblioteques poden contribuir a replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat per a la millora de la salut i la biodiversitat. Des de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer impulsaran accions de cara a la salut de les persones, el seu benestar emocional, la millora de la qualitat de vida i la construcció d’una ciutat verda i saludable. Amb aquesta col·laboració innovadora, s’aporta una perspectiva europea als contextos locals i internacionals on treballen les biblioteques.

Biblioteques implicades

Notícies relacionades

Al voltant de 65.000 biblioteques públiques escampades per tot Europa representen una gran quantitat d’espais culturals públics i segurs i que actuen com a centres de coneixement, interacció social i recolzament a la comunitat. The Europe Challenge vol enfortir el paper de les biblioteques públiques per aportar coneixement de cara a la resolució de reptes locals.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Biblioteques