Collita solidària

Cullen els fruits dels tarongers de Sant Boi per fer melmelada solidària

La voluntat és utilitzar les taronges per fer conserves destinades a famílies vulnerables

Cullen els fruits dels tarongers de Sant Boi per fer melmelada solidària
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutat de Sant Boi (Baix Llobregat) té tarongers en alguns carrers i places. Fins ara moltes de les taronges acabaven aixafades a terra, però aquest any l’ajuntament ha sumat esforços amb l’entitat sense ànim de lucre Espigoladors i altres entitats locals perquè això no sigui així i els fruits dels tarongers de Sant Boi puguin ser aprofitats per fer melmelada amarga.

Segons informa Sant Boi diari, l’objectiu és que la melmelada acabi sent un producte més de la Botiga d’Aliments Solidaris de la ciutat, pensada sobretot per proveir d’aliments famílies vulnerables. A més, amb el procés d’elaboració de la melmelada, també es pretén donar feina a persones en risc d’exclusió social.

La recollida s’ha fet principalment amb l’ajuda de membres del col·lectiu Espigoladors, que es dediquen a collir fruits de tarongers urbans i convertir-los en melmelada des de fa temps. De fet, aquesta entitat és la responsable de fer melmelada amb les taronges del pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Tot i que en les últimes setmanes altres entitats santboianes com Aliments Solidaris i la Fundació Marianao també han col·laborat en la recollida de taronges

Notícies relacionades

La iniciativa d’aprofitar els fruits dels tarongers de Sant Boi s’emmarca dins de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO