Les línies nocturnes N13 i N14 incorporen un servei de parades intermèdies a demanda

Aquesta novetat pretén que els usuaris puguin sol·licitar parades a llocs menys solitaris i més pròxims a la seva destinació

Les línies nocturnes N13 i N14 incorporen un servei de parades intermèdies a demanda
1
Es llegeix en minuts

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, aquest dilluns 8 de març es posa en marxa el servei de parades intermèdies sota demanda a alguns trams de les línies N13 i N14 al seu pas per Sant Boi. Aquest servei del Nitbus està pensat especialment perquè els usuaris d’aquestes línies, especialment dones i menors, puguin baixar a punts intermedis del recorregut, fora de les parades delimitades, per acostar-se a la seva destinació i haver de caminar menys temps per àrees solitàries o amb poca il·luminació. A Sant Boi, les parades intermèdies es podran sol·licitar a la N13 i al N14 a l’eix de la carretera C-245 (que limita amb la zona industrial) i a la ronda de Sant Ramón (zona de La Parellada, Casablanca i Camps Blancs).

Amb aquesta mesura, l’Àrea Metropolitana de Barcelona vol protegir i fer confiança als col·lectius més vulnerables i facilitar una mobilitat segura, equitativa i inclusiva. Segons un estudi de seguretat i mobilitat impulsat per l’AMB,  un 54% de les dones usuàries del transport públic eviten utilitzar parades o estacions poc freqüentades, xifra que augmenta fins a un 60% si estan mal il·luminades o tenen poca visibilitat. El 46% eviten viatjar de nit o quan enfosqueix.

Notícies relacionades

Per baixar a una parada intermèdia caldrà demanar-ho al conductor o conductora de l’autobús i indicar-li el lloc aproximat on es vol baixar, sempre dins de la ruta oficial de la línia. L’autobús s’aturarà al lloc més segur. La baixada es produirà sempre per la porta davantera i en trams urbans on el vehicle pugui aturar-se en un punt adossat a la vorera o sobre passos de vianants.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mobilitat