EL SEGON A LA COMARCA

El Govern obre un servei per a dones víctimes de violència masclista a Sant Boi

El segon centre del Baix Llobregat cobrirà la zona central de la comarca i oferirà un servei gratuït d'atenció integral

Aquest recurs compta amb un equip de nou professionals, integrat per persones titulades en psicologia, treball i educació social i dret

soc sant boi 4 car 1200

soc sant boi 4 car 1200

1
Es llegeix en minuts
EFE

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani (ERC), ha visitat aquest dimarts el nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SEI), dirigit a dones en situació de violència masclista i els seus fills, de la comarca del Baix Llobregat, ubicat a Sant Boi de Llobregat.

Aquest recurs compta amb un equip de nou professionals, integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també als seus fills a càrrec.

«En un any i mig hem duplicat la xarxa de SIE al país amb una doble perspectiva. D’una banda, assegurar l’arrelament a tot el territori, a totes les zones país on no hi havia un SIE de referència, i, de l’altra, actuar en aquells territoris molt poblats que necessitaven un SIE més per donar resposta», ha destacat el conseller, assenyalant que han passat dels 8 que hi havia a principis del 2019 als 16 que hi haurà a finals d’any.

Sobre això, El Homrani ha remarcat que en un any i mig s’ha passat que cada SIE fos de referència per a unes 400.000 possibles dones, a tenir-ne un per cada 100.000.

Cobrir la zona central del Baix Llobregat

A la comarca del Baix Llobregat, aquest SIE s’afegeix al que ja hi ha a Sant Feliu de Llobregat, que entre l’1 de gener i el 31 d’octubre del 2020 ha atès 371 dones i 86 nens.

El nou recurs cobrirà especialment la zona central de la comarca (Sant Boi, Cornellà i Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) i, juntament amb l’altre SIE, inclouran la zona nord i el delta del Baix Llobregat.

Notícies relacionades

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones en situació de violència masclista i als seus fills. Entre l’1 de gener i el 15 de novembre del 2020, els SIE de tot Catalunya han atès 6.141 dones i 1.412 nens.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.