PERIODISME LOCAL

Quatre dècades de ràdio local a Sant Boi

Ràdio Sant Boi celebra el seu 40è aniversari, malgrat que la commemoració s'ha hagut de posposar per la crisi del coronavirus

L'emissora local, que va iniciar les emissions el 1980, va ser la tercera en posar-se en marxa a Catalunya i la primera al Baix Llobregat

rdio-sant-boi

rdio-sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ràdio Sant Boi celebra aquest mes de maig el seu 40è aniversari, tot i que la celebració de l’efemèride, prevista per als mesos de maig i juny, ha hagut de posposar-se a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

L’emissora municipal, que va iniciar les seves emissions el 20 de maig de 1980 des dels primers locals al Palau de Marianao, va ser la tercera de Catalunya en posar-se en marxa i la primera en fer-ho al Baix Llobregat.

Va ser llavors quan es va estrenar com a emissora municipal un projecte de radiodifusió que un grup de persones aficionades havia començat un any abans des d’un domicili particular. Des d’aquesta data, ha passat també per Can Massallera (1982-1985) i pel carrer de Torras i Bages (1985-2017).

Els estudis actuals, ubicats al carrer de Jaume I, es van inaugurar el 12 de maig del 2018 i van permetre a l’emissora fer un gran salt qualitatiu per l’amplitud de les noves instal·lacions, les millores tècniques i la seva situació a peu de carrer.

Prop de 40 col·laboradors

Actualment, Ràdio Sant Boi compta amb una plantilla composta per quatre persones, dos programes adjudicats a productores externes i gairebé 40 persones col·laboradores, que permeten fer una programació pròpia des de les 8 del matí fins a les 12 de la nit.

Notícies relacionades

Des del juny del 2018, l’emissora compta a més amb una pàgina web pròpia, on es pot accedir a tota la programació en directe o recuperar programes ja emesos gràcies al servei de ‘podcast’, i també està activa a les xarxes socials.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA