LLEURE I ESPORT PER A JOVES

Sant Boi aposta per l'exercici a l'aire lliure i inaugura el primer espai de 'street workout' de la ciutat

Al costat d'aquest espai d'entrenament de cal·listènia s'ha situat a més una àrea de fitnes amb maquinària destinada a l'esport d'exteriors

sant-boi

sant-boi

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les persones de Sant Boi aficionades a l’‘street workout’ estan d’enhorabona. La ciutat ha fet una aposta ferma per fomentarl’exercici a l’aire lliure inaugurant un espai d’entrenament de la cal·listènia i una àrea de fitnes amb maquinària destinada a facilitar la pràctica d’esport a l’exterior.

Aquest espai d’entrenament a l’aire lliure, el primer a la ciutat, està ubicat a la part alta del parc de la Muntanyeta i ha sigut condicionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en col·laboració amb el consistori, que, amb el seu emplaçament, vol donar resposta a l’exponencial augment de la demanda d’aquest tipus d’instal·lacions.

I és que cada vegada són més els municipis que han volgut apostar per aquest esport, dedicat a la combinació d’exercicis físics a l’aire lliure, que se serveix exclusivament del propi cos i dels elements de l’entorn en barres i que se sol practicar en parcs, places, jardins o altres espais a l’aire lliure habituats per a això.

Moltes d’aquestes localitats ja han decidit –o estan en fase de fer-ho– instal·lar un equipament dedicat a la pràctica d’aquest esport, cada vegada més popularitzat i convertit en un fenomen social i viral, sobretot entre els més joves, als quals ha portat fins i tot a mobilitzar-se per demandar aquests espais, com va passar recentment a la veïna Cornellà.

De fet, en diverses ocasions els mateixos joves han acabat col·laborant en el disseny i la configuració dels elements d’aquest tipus d’espais, així com en l’elecció de les ubicacions. Una cosa que també ha succeït a Sant Boi, on s’ha donat veu i vot als nois i noies aficionats de la ciutat en les decisions preses per a la seva construcció.

Així, la nova àrea de ‘workout’ de la Muntanyeta conté elements de mobiliari urbà de grans dimensions i està compost per barres horitzontals i verticals, que permeten la pràctica de diferents exercicis de força, com flexions, dominades, esquats o ‘crunches’.

Justo al costat s’ha situat una àrea de fitnes amb màquines d’esquí de fons, rem, bicicleta estàtica i eslàlom. A més, l’any que ve es preveu col·locar al llarg del perímetre del parc aparells per fer estiraments i abdominals.

Durant les pròximes setmanes finalitzaran així mateix les obres d’un altre espai urbà dedicat especialment al lleure juvenil. El renovat ‘skatepark’ de Sant Boi, situat al carrer de Josep Torras i Bages, comptarà amb un ‘bowl’ o piscina de rampes i una ‘quarter puzle’, entre altres elements.

Notícies relacionades

Aquesta instal·lació esportiva, obra de l’arquitecte i patinador Daniel Yabar, està pensada per acollir i reunir-hi patinadors, escúters i bicicletes BMX.

Més notícies de Sant Boi