09 jul 2020

Anar al contingut

ART

L'art xinès contemporani protagonitza una nova exposició a Can Castells

'De com Yukong va moure la muntanya' mostra el treball d'Ai Weiwei i altres artistes que aposten pel compromís social i polític

Una de les obres de l’exposició ’De com Yukong va moure la muntanya’ a Can Castells.

Una de les obres de l’exposició ’De com Yukong va moure la muntanya’ a Can Castells. / AJUNTAMENT DE SANT BOI

Ai Weiwei, Zhang Huan, Gao Brothers, Cang Xin, Zhou Wendou, Yin Dj. Chen, Zao Wou Ki, Huang Yan, Shen Dapeng i Rong Rong són alguns dels artistes xinesos presents a l'exposició De com Yukong va moure la muntanya.

Les seves pintures, fotografies i videocreacions es poden visitar a Can Castells Centre d’Art, a partir del 20 de novembre, a Sant Boi de Llobregat.

Un dels artistes presents en aquesta mostra, Ai Weiwei, va protagonitzar recentment una destacada exposició a l'Espai Fotogràfic La Virreina de Barcelona.

Es mostren obres seves i d'altres artistes de la Xina que fan de l'art un instrument alhora poètic i subversiu i que són partidaris del compromís social i polític en la pràctica artística.

Les peces que es presenten estan molt relacionades amb la filosofia i el pensament sociopolític del confucianisme, que defensa que la relació de l'individu amb la societat és col·lectiva. A partir d'aquest principi, l'exposició explora la relació entre el món de l'artista i el món en què viu.

Una mostra amb missatge

Seguint aquests principis, moltes de les obres de l'exposició s'han fet en silenci, com les cerimònies ancestrals en què la paraula és substituïda pel gest, el cost, el material i els objectes.

Com a expressió de la voluntat de "conquistar l'inconquistable", el títol de l'exposició prové d'una llegenda que explica com un ancià cansat d'haver de vorejar una muntanya va decidir desfer-se'n.

L'exposició, que es podrà visitar fins al 16 de gener, es complementarà amb activitats com una visita comentada, una conferència sobre l'art contemporani xinès i la projecció del documental Coment Yukong deplaça les montagnes, de Joris Ivens.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA