Sant Joan de Déu separa les siameses de Mauritània i es manté pendent de la seva evolució

HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

L’Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat) ha realitzat aquest dimecres l’operació per separar els cossos de les dues bessones siameses que, procedents de Mauritània, van arribar a Catalunya a finals d’octubre per ser intervingudes. És la primera vegada que aquest centre sanitari realitza una intervenció d’aquest tipus, la qual s’ha desenvolupat «segons el previst».

Les nenes es troben «bé», segons fonts de Sant Joan de Déu, que farà el seguiment durant els pròxims dies. La cirurgia ha tingut una durada de cinc hores i hi han participat uns 20 professionals. Sant Joan de Déu informarà en els pròxims dies de l’evolució.

Les pacients tenien menys d’un mes de vida quan van arribar a Barcelona i estaven unides per la part superior de l’abdomen. La cirurgia ha consistit a separar els cossos perquè puguin tenir una vida normal.

La mare amb les dues siameses. /

HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU
Notícies relacionades

Abans de l’operacó, les nenes van estar a la’uci de Nounats de Sant Joan de Déu. Les pacients van néixer el 8 d’octubre, unides per la part superior de l’abdomen, amb un cordó umbilical únic i un pes conjunt de 5,2 quilos. 

Les nenes estan sent ateses, a través del programa solidari Cuida’m de Sant Joan de Déu, pels equips de neonatologia i cirurgia del centre, així com per especialistes del mateix centre en cardiologia, gastroenterologia, nutrició i anestèsia, entre d’altres. En aquests moments, se’ls estan fent proves complementàries a les portades a terme al seu país d’origen per disposar d’informació més precisa i planificar la separació.