Tendències

Els psicòlegs adverteixen que la salut mental ja no és tabú: està més normalitzada entre els joves

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, la psicòloga insta a demanar ajuda a aquelles persones que la necessiten

Els psicòlegs adverteixen que la salut mental ja no és tabú: està més normalitzada entre els joves

Shutterstock

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La professora de l’àrea de Psicologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut d’UIC Barcelona, Claudia López Madrigal, assegura que la salut mental ja no és un tema tabú entre els més joves, els quals «han normalitzat anar al psicòleg» o «parlar emocionalment del que els passa».

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra aquest dimarts 10 d’octubre, López insisteix que per a aquest col·lectiu és més fàcil «parlar del que els passa» que en el cas de la gent de més edat perquè parteixen d’unes «condicions històriques i socials diferents».

La psicòloga apunta que, tot i que en els últims anys s’ha produït un avenç en l’atenció a la salut mental tant en institucions públiques com privades, «aquests no són suficients i queda molt per fer a nivell individual, social i institucional».

En un moment en què les xifres de trastorns mentals són «cada vegada pitjors», la professora d’UIC Barcelona recalca la importància de demanar ajuda en cas de sentir-se malament, a cultivar les relacions pròximes i seguir una rutina saludable d’alimentació i exercici físic.

Notícies relacionades

Tot i que considera que seria «reduccionista» culpar les xarxes socials dels problemes de salut mental, ha recomanat «establir horaris per a l’ús de pantalles» i així col·laborar a tenir un bon horari del son.

«S’hauria de desconnectar del mòbil com a mínim una hora abans d’anar a dormir, evitar que sigui el primer que un veu al despertar-se i configurar-lo perquè no molesti quan s’està estudiant o convivint amb amics», conclou.