Alerta alimentària

Lidl retira aquest embotit per listèria

La multinacional de distribució alemanya comunica que el bacteri és en un lot concret del producte

  • ¿Quin és el supermercat més barat aquesta setmana? ¿I el supermercat més car?

fcasals1327045 barcelona 11 8 2003     economia    supermercado l160621182324

fcasals1327045 barcelona 11 8 2003 economia supermercado l160621182324 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cadena de supermercats Lidl va informar aquest dijous de la retirada d’un lot d’un dels seus productes, un embotit fabricat per una empresa de Lleó, després de detectar-hi listèria. Es tracta d’un lot de cecina trossejada en oli d’oliva que elabora l’empresa Friber, dedicada al sector carni des de fa 50 anys.

Va ser la mateixa empresa la que va donar la veu d’alarma després de detectar aquest bacteri al lot que porta com a data de caducitat l’11 de juliol del 2023. En concret, s’hi ha detectat el bacteri Listeria monocytogenes, va comunicar Lidl en un comunicat. El producte es va vendre als establiments del País Basc, Aragó, Navarra, la Rioja i Cantàbria.

Notícies relacionades

Els clients que hagin comprat el producte el poden tornar a qualsevol botiga Lidl. Es farà el reemborsament del preu de compra, encara que no tinguin el tiquet, va indicar la multinacional de distribució alemanya. Per la seva banda, el fabricant ha demanat disculpes i ha afirmat que cap dels altres productes que fabrica i ven als establiments de Lidl s’ha vist afectat per aquesta alerta.

¿Què és la listeriosi?

La listeriosi és una infecció greu causada pel bacteri listeria que infecta les persones a través d’aliments contaminats. Pot ser molt perjudicial per a les embarassades, però també per a la resta de consumidors, que poden patir malalties gastrointestinals greus i símptomes similars a la grip.