Olles i paelles

Compte: no és la millor amiga de la inducció, no la utilitzis per a la teva cuina

Posar la rentadora a la cuina, considerat una «bogeria» a la majoria de països

L’OCU revela que aquestes són les rentadores més fiables

Aquest és el botó secret del forn que et permet cuinar amb la porta oberta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les plaques d’inducció presenten multitud d’avantatges, entre els quals hi ha, la rapidesa, la precisió, la seguretat i l’estalvi d’energia. No obstant, també cal tenir en compte alguns aspectes negatius d’aquest sistema abans d’instal·lar-lo o utilitzar determinats materials a l’hora de cuinar. Per començar, és important comprovar que les paelles o altres estris que utilitzarem comptin amb el símbol d’inducció, representat amb una espiral.

A més, es pot destacar que alguns materials simplement no estan preparats per funcionar en aquest tipus de mecanismes, de la mateixa manera que aquells recipients d’inducció també seran aptes per a vitroceràmiques, així com per a plaques de gas.

Cassoles de fang

Notícies relacionades

Tal com apareix al portal de l’empresa espanyola d’electrodomèstics Balay, la tradicional cassola de fang «no és la millor amiga de la inducció». Això és així perquè no compta amb base ferromagnètica i, a més, la velocitat de la inducció podria fer malbé el fang i acabar esquerdant-lo.

D’altra banda, en el lloc web també s’especifica que totes aquelles olles i paelles preparades per funcionar per inducció poden utilitzar-se tant en cuines de vitroceràmica com en plaques de gas. Per comprovar-ho, n’hi ha prou amb col·locar el recipient sobre la zona més adequada de la placa amb 200 mil·lilitres d’aigua, seleccionar l’opció ‘C12’ dels ajustos als dispositius d’aquesta marca i prémer el ‘Control’, l’activació del qual s’indicarà mitjançant un senyal () al panell. Serà la mateixa placa la que, al cap de deu segons, revelarà els resultats quant a rapidesa i qualitat del procés de cocció